Ο Κίμι Ραϊκόνεν τόνισε πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη διαφορά των 106 βαθμών με τον Φερνάντο Αλόνσο, αλλά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες.

Άλλη μία κακή χρονιά ήταν αυτή που φτάνει στο τέλος της για τη Ferrari. Την ίδια στιγμή οι δύο πιλότοι της είχαν διαφορά 106 βαθμών στη βαθμολογία. Ο έκτος Φερνάντο Αλόνσο σταμάτησε στους 161, με τον 12ο Κίμι Ραϊκόνεν να μένει στους 55. Αυτό συνέβη για πολλούς λόγους, όπως δήλωσε ο Iceman στο Top Gear, ενώ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι (που τερμάτισε τόσο πίσω από τον Αλόνσο), αλλά το αποτέλεσμα στο τέλος είναι πάντα το ίδιο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά σε πολλούς τομείς και αν δε δίνεις μάχη για το πρωτάθλημα, το λιγότερο, δεν είναι καλή η σεζόν.

Ως ομάδα είχαμε πολύ κακή χρονιά. Εγώ πάλευα περισσότερο, αλλά δεν έχει νόημα να μπω στις λεπτομέρειες. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά τα ερχόμενα χρόνια, ώστε να βελτιωθούμε και να πάμε τη Ferrari στις μπροστινές θέσεις, εκεί όπου πρέπει να είναι», ανέφερε ο Φινλανδός.

Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον νέο ομόσταυλό του, τον Σεμπάστιαν Φέτελ. «Θα είναι ενδιαφέρον (η συνεργασία με τον Φέτελ). Η φιλία που είχαμε πριν δε βλέπω τον λόγο να αλλάξει. Θα προσπαθήσουμε νικήσουμε με τον κάθε τρόπο. Επίσης, μπορούμε να διασκεδάσουμε και λίγο».