Η συνεργασία της Lamborghini με την Pirelli μετρά 51 χρόνια, από το 1963 όταν ιδρύθηκε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία και παρουσίασε το πρωτότυπο 350 GTV στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τορίνο.

Έκτοτε τα αυτοκίνητα της πρώτης φορούν ελαστικά της δεύτερης, μερικά εκ των οποίων έχουν εξελιχθεί ειδικά για κάθε περίπτωση. Για να τιμήσει αυτή τη συνεργασία, η Lamborghini λανσάρει τηνAventador LP 700-4 Pirelli Edition.

Διαθέσιμη τόσο ως coupe όσο και ως roadster, η Aventador Pirelli Edition μπορεί να παραγγελθεί από τώρα στις εκθέσεις της ιταλικής μάρκας, με τις παραδόσεις να έχουν οριστεί για το καλοκαίρι του 2015. Η συγκεκριμένη Lamborghini διατηρεί το V12 με τα 700 PS, το ανθρακονημάτινο μονοκόκ, την μόνιμη τετρακίνηση, τα κύρια δηλαδή χαρακτηριστικά της Aventador. Η επιτάχυνση 0-100 διαρκεί 2,9 sec και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 350 km/h. Έτσι η έκδοση Pirelli διαφοροποιείται σε άλλους τομείς.

Καταρχάς, υπάρχουν δύο επιλογές για τη διχρωμία του αμαξώματος. Μαύρο ματ στην οροφή, τις κολώνες, τους εξωτερικούς καθρέπτες, το κάλυμμα του κινητήρα, τις εισαγωγές αέρα και το υπόλοιπο αμάξωμα σε επιλογή ανάμεσα σε 6 γυαλιστερά χρώματα. Η δεύτερη επιλογή είναι τα προαναφερόμενα σημεία σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση και επιλογή για το υπόλοιπο αμάξωμα ανάμεσα σε τέσσερα ματ χρώματα.

Δύο κόκκινες λωρίδες διατρέχουν την οροφή, τις εισαγωγές αέρα και τους εξωτερικούς καθρέπτες. Το λογότυπο της Pirelli εμφανίζεται στην οροφή και στα ελαστικά. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 20 και 21 ίντσες και πατούν σε ελαστικά P Zero (της Pirelli φυσικά). Στο εσωτερικό της Aventador Pirelli Edition έχει χρησιμοποιηθεί αλκαντάρα σε μαύρο χρώμα με κόκκινες ραφές. Θα υπάρχει και πινακίδα «Pirelli special series» για να τονίζει την αποκλειστικότητα του αυτοκινήτου.

TAGS