Στις 29 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ σε χιονοδρομικό κέντρο της Γαλλίας. Ο Γερμανός επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βρισκόταν επί μήνες σε κώμα, ενώ τώρα νοσηλεύεται στη βίλα του στην Ελβετία.

Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς ανακοίνωσαν δύο χορηγοί του Σουμάχερ, ένας από τον χώρο της μόδας και ένας παραγωγός εμφιαλωμένου νερού, τη διακοπή της συνεργασίας τους μαζί του. Αποτελούν ωστόσο την εξαίρεση, καθώς οι υπόλοιποι παραμένουν πιστοί στον Μίκαελ.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, το επιβεβαίωσε και με δήλωσή της η μάνατζερ του «Σούμι», Ζαμπίνε Κεμ: «Η συνταγή μας ήταν πάντοτε μία συνεργασία σε συντροφική, φιλική και προσωπική βάση. Αυτός ο δεσμός αποδείχθηκε τώρα σωστός, καθώς εξακολουθούν και ισχύουν σχεδόν όλες οι συνεργασίες».

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Μίκαελ Σουμάχερ εμφανίζονται έξι χορηγοί, ένας από τους οποίους είναι και η εταιρεία οικονομικών συμβούλων DVAG, η οποία συνεργάζεται με τον πρώην πιλότο της Formula 1 από το 1996. Ο διευθύνων σύμβουλος της DVAG, Ρόμπερτ Πάιλ, ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι «είναι για εμάς αυτονόητο, ότι παραμένουμε μαζί και στους δύσκολους καιρούς». Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει στο παρελθόν και το νούμερο ένα της Mercedes-Benz, Ντίτερ Τσέτσε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε καν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας να διακόψουμε τη συνεργασία μας με τον Μίκαελ Σουμάχερ».

Ποιος είπε, ότι δεν υπάρχει στις ημέρες μας χώρος για ανθρωπιά;