Αναστάτωση προκάλεσε ο πρώην πιλότος της Formula 1, Φιλίπ Στράιφ, με τη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien’.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε με τίτλο “Ο Σουμάχερ αρχίζει να αναγνωρίζει τους συγγενείς του” και εκεί ισχυρίζεται ο Στράιφ, ότι ο 45χρονος Γερμανός αντιλαμβάνεται διάφορα πρόσωπα τουπεριβάλλοντός του. Ο γάλλος πρώην πιλότος της Formula 1 υποστήριξε μάλιστα, ότι ο Σούμι προσπαθεί τώρα, να μάθει και πάλι να κάθεται κανονικά.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ, Ζαμπίνε Κεμ, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα. Η Κεμ ανέφερε χαρακτηριστικά στη γερμανική Bild: «Εκπλήσσομαι πολύ για αυτές τις δηλώσεις του Φιλίπ Στράιφ. Είναι απόλυτα βέβαιο, ότι δεν έχει καμία επαφή με τον καθηγητή Σαγιάν και σίγουρα όχι και με την Κορίνα».

Η Κεμ συμπλήρωσε επίσης, ότι ο 59χρονος Στράιφ, δεν έχει γενικότερα καμία επαφή με την οικογένεια Σουμάχερ και υπογράμμισε, ότι «δεν υπήρξε ποτέ κάποια φιλία μεταξύ του κυρίου Στράιφ και του Μίκαελ».

Ο Στράιφ είχε κάνει και στο παρελθόν δηλώσεις για την κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ και είχε κατονομάσει ως πηγές του την Κορίνα Σουμάχερ και τον γιατρό του Σούμι, καθηγητή Σαγιάν. Ο τελευταίος είχε υπάρξει για ένα διάστημα γιατρός του Στράιφ, ο οποίος είναι από το 1989 καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, όταν έμεινε παράλυτος από τον λαιμό και κάτω σε ατύχημα σε δοκιμές στη Βραζιλία.