Ένα σημαντικό βραβείο πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Opel, το EuroNCAP Advanced Reward που αφορά τεχνολογίες προηγμένης ασφάλειας.

Οι Γερμανοί εξέλιξαν το Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) με σκοπό να προειδοποιεί τους οδηγούς για «κρυμμένους» κινδύνους. Στις αλλαγές λωρίδων κυκλοφορίας, στις προσπεράσεις ή ακόμα και σε μία στροφή, οι άλλες χρήστες των δρόμων μπορεί να εξαφανίζονται στο λεγόμενο «τυφλό σημείο». Είναι μία αιτία πρόκλησης ατυχήματος παλιά όσο και η οδήγηση. Στην Ευρώπη, ευθύνεται για το 10% όλων των σοβαρών ατυχημάτων και το 5% των θανάτων από τροχαίο ατύχημα.

«Η διάκριση Euro NCAP είναι μία επιβεβαίωση της στρατηγικής μας να βελτιστοποιήσουμε την ασφάλεια των αυτοκινήτων μας βάσει πραγματικών συνθηκών κυκλοφορίας και σεναρίων σύγκρουσης. Εσωτερικές μελέτες αποκαλύπτουν πόσο αυξάνει το Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) τη συνολική ασφάλεια. Μία υψηλή διείσδυση του συστήματος στην Ευρωπαϊκή αγορά θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση όλων των ατυχημάτων με μικρούς ή σοβαρούς τραυματισμούς σε ποσοστό 1% περίπου», δήλωσε ο Günther Schmall, Διευθυντής Ενσωμάτωσης Συστημάτων Ασφάλειας στο Αυτοκίνητο για την Opel.

Το ηλεκτρονικό μάτι του SBSA ήδη «προστατεύει» τα ADAM, Corsa, Astra, Cascada και Zafira Tourer ανιχνεύοντας την κυκλοφορία στο πλάι του αυτοκινήτου μέσω τεσσάρων αισθητήρων υπερήχων. Τεχνολογία ραντάρ χρησιμοποιείται στο Insignia. Αυτή σαρώνει μεγάλες περιοχές γύρω από το όχημα. Εάν οι «ηλεκτρονικοί φύλακες» εντοπίσουν ένα αντικείμενο σε τροχιά σύγκρουσης, μία πορτοκαλί οπτική προειδοποίηση εμφανίζεται στο σχετικό εξωτερικό καθρέπτη. Η ένταση φωτισμού των λυχνιών LED είναι υψηλή και η προειδοποίηση είναι ευδιάκριτη ακόμα και στον ήλιο. Το Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου λειτουργεί με ταχύτητες από 10 km/h έως 140 km/h και διατίθεται προαιρετικά με όλα τα προαναφερθέντα μοντέλα. Μεταξύ αυτών και το νέο Opel Corsa.

Σε πρόσφατη έρευνα, οι ιδιοκτήτες του Opel Insignia δήλωσαν ικανοποιημένοι με το Σύστημα Προειδοποίησης Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert) με το 97,2% από αυτούς να μην έχει απενεργοποιήσει ποτέ το σύστημα, το 87% να δηλώνει απόλυτα πεπεισμένο για τη λειτουργικότητά του και το 82% να διαβεβαιώνει ότι θα παράγγελνε και πάλι τους «ηλεκτρονικούς φύλακες» αγοράζοντας ένα νέο αυτοκίνητο.

TAGS