Πριν τα τέλη του 2015 αναμένεται να λανσαριστεί το μικρό crossover της ιαπωνικής μάρκας, το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο C-HR που έκανε πρεμιέρα πριν λίγους μήνες στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Μάλιστα το γαλλικό περιοδικό Auto-Moto δημοσίευσε μία ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του μοντέλου παραγωγής.

Σε σχέση με το concept car, έχουν τοποθετηθεί δύο επιπλέον πόρτες, πιο συμβατικά φωτιστικά σώματα και μεγαλύτερα φώτα LED στον προφυλακτήρα, όμως κατά τα άλλα διατηρείται η αντισυμβατική σχεδίαση, όπως του Nissan Juke όταν παρουσιάστηκε το 2010. Οι διαστάσεις του πρωτότυπου Toyota C-HR (μήκος 4,35 m, πλάτος 1,85 m και ύψος 1,5 m) ίσως διαφοροποιηθούν ελαφρά στο μοντέλο που θα λάβει στη γκάμα της Toyota τη θέση του Urban Cruiser το οποίο δεν κατάφερε να «συγκινήσει» το ευρωπαϊκό κοινό.

Η Toyota δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη, πέραν της παρουσίας υβριδικής τεχνολογίας στο C-HR concept. Πιθανοί κινητήρες είναι ο 1.4 diesel αλλά και η επόμενη γενιά του υβριδικού συστήματος, που εξελίσσει ήδη ο κολοσσός της αυτοκίνησης.

TAGS