Τον άνθρωπο Σουμάχερ και το φαινόμενο της παγκόσμιας υποστήριξης προς αυτόν αναλύει ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του πρώτου γερμανικού καναλιού, ARD, ανήμερα την Πρωτοχρονιά του 2015.

Η φιλόσοφος Ρεμπέκα Ράινχαρντ εκτιμά, ότι ο κόσμος αγαπά την αυθεντικότητα του Σουμάχερ και εξηγεί από τη δική της σκοπιά τη δημοφιλία του:

«Αυτό που κάνει τον Σουμάχερ έναν τραγικό ήρωα, είναι ο συμβολισμός. Έπαθε ζημιά χωρίς να φταίει και αυτό έγινε ένα σύμβολο αδικίας».
Συγκινητικές είναι και οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Κούλθαρ για τον Γερμανό επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα, που έχανα από κάποιον, ο οποίος έχει γράψει ιστορία στη Formula 1. Όταν έβαζε τη φόρμα του, ήταν σαν να φορούσε τη στολή του Σούπερμαν. Εξαιτίας του έμαθα τόσο καλά τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας, αφού έπρεπε να τον ακούω συχνά», αναφέρει με αρκετή δόση χιούμορ ο πρώην ανταγωνιστής του Σούμι. «Στην ιδιωτική του ζωή είναι ένας πολύ ντροπαλός άνθρωπος, έμπιστος και πιστός, όταν σε εντάξει στον κύκλο του», συμπληρώνει στο ντοκιμαντέρ ο Κούλθαρ.


Τις ικανότητες του Σουμάχερ περιγράφει στην ταινία και ο Ρος Μπρον. «Το τελευταίο βήμα μίας ομάδας κάνει πάντα ο οδηγός. Ο Μίκαελ είχε την ικανότητα να κερδίσει αγώνες, στους οποίους ήταν κανονικά αδύνατον να νικήσεις. Η φυσική του κατάσταση ήταν απίστευτη, σε αυτό έθεσε νέα μέτρα και σταθμά», αποκάλυψε ο πρώην διευθυντής της Ferrari και επί χρόνια φίλος και συνεργάτης του Σουμάχερ.


Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώνεται με δηλώσεις και ευχές του Φέτελ. «Προσευχόμαστε, ευχόμαστε, ελπίζουμε, ότι θα συμβεί το θαύμα και ότι θα ξυπνήσει και θα είναι έτσι, όπως τον γνωρίζαμε», εύχεται ο νέος πιλότος της Ferrari, που είχε ως είδωλό του τον Σουμάχερ!