Ο νεαρός πιλότος Max Verstapen, γιος του πάλαι ποτέ οδηγού της Formula1, Jos Verstapen δηλώνει έτοιμος για να κάνει το μεγάλο βήμα οδηγώντας για την Toro Rosso την επόμενη χρονιά.

Ο Ολλανδός τερμάτισε 3ος την Ευρωπαϊκή Formula 3 στην πρώτη του σεζόν το 2014 και θα είναι ο νεότερος οδηγός που θα βρεθεί στο cockpit μιας Formula 1 στην ιστορία του αθλήματος, αφού στο πρώτο GP της επόμενης σεζόν θα είναι μόλις 17 ετών.

Ο ίδιος δηλώνει ότι η μετάβαση από τα kart στην Formula 3 ήτα μεγαλύτερο βήμα από αυτό που θα κάνει αυτή τη φορά οδηγώντας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού: «Βασικά το οδηγικό στιλ του καρτ σε σχέση με ενός μονοθεσίου είναι εντελώς διαφορετικό. Στην τελική το άλμα από την F3 στην F1 είναι πιο απλό, απλά συμβαίνει πολύ γρήγορα. Από τα kart μου πήρε λίγο χρόνο μέχρι να συνηθίσω, οπότε πιστεύω ότι το δύσκολο μέρος το έχω κάνει ήδη. Τα μονοθέσια της F3 είναι παραπλήσια με της Formula 1, το μόνο που τους λείπει είναι η ιπποδύναμη. Έχουν όμως κάθετη δύναμη και γενικά το οδηγικό τους στιλ δεν είναι πολύ διαφορετικό».

Όπως αναφέρει το msfree.gr, ο Verstapen είπε ότι έχει την βοήθεια του πατέρα του που ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές του. Ο Jos είχε ξεχωρίσει κυρίως εξαιτίας της ικανότητάς του στην οδήγηση υπό βροχή και ήταν γνωστός ότι δεν φοβόταν ποτέ να εμπλακεί σε μια μάχη, πολλές φορές με άσχημο αποτέλσμα: «Έχω με τον πατέρα μου μια πραγματικά πολύ καλή σχέση και νομίζω ότι δεν είμαστε απλά πατέρας και γιος. Είμαι σίγουρος ότι με έχει προετοιμάσει πολύ καλά». Είπε ο νεαρός πιλότος.