Στην έκθεση ηλεκτρονικών που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας η BMW παρουσιάζει μία πρωτότυπη M4 με φώτα λέιζερ εμβέλειας έως 600 m!

Το BMW i8 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που εξοπλίστηκε με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας λέιζερ (στον προαιρετικό εξοπλισμό, το Audi R8 LMX που εμφανίστηκε αργότερα αποτέλεσε το πρώτο με στάνταρ λέιζερ) με μεγάλη σκάλα εμβέλειας 600 m και στο εξής αναμένεται να δούμε την εν λόγω τεχνολογία να περνά και σε «φτηνότερα» μοντέλα. Όπως για παράδειγμα, στην M4 Concept Iconic Lights η οποία εξοπλίζεται με 2ης γενιάς, με αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας και δέσμης, ώστε να μην τυφλώνονται οι οδηγοί από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η BMW M4 Concept Iconic Lights που παρουσιάζεται αυτή την ώρα στο Λας Βέγκας είναι «ντυμένη» σε Cool White μεταλλική βαφή και τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας OLED παράγοντας ακτινοβολία από λεπτές διαστρωματώσεις από ημιαγώγιμα οργανικά υλικά. Είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους OLED τοποθετούνται και στα φώτα προειδοποίησης αλλαγής κατεύθυνσης (φλας) και σύμφωνα με την BMW τα OLED έχουν πάχος μόλις 1,4 mm. Την συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να δούμε σε μοντέλο έκδοσης M στην διάρκεια του 2016.

TAGS