Πρόγραμμα ελέγχου αυτοκινήτων VW Polo εκτελεί η εταιρεία KOSMOCAR A.E., Γενικός Εισαγωγέας αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 192 οχήματα, χρονικού μοντέλου (model year) 2015, στα οποία υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν λανθασμένα σήματα στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης των αερόσακων λόγω σφάλματος στην κατασκευή του εσωτερικού αισθητήρα επιτάχυνσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργοποίηση της προειδοποιητικής λυχνίας ελέγχου στον Πίνακα Οργάνων. Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως η περίπτωση να υπάρξει ακούσια ενεργοποίηση αερόσακου χωρίς να έχει προηγηθεί προειδοποίηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Service Volkswagen της εταιρείας KOSMOCAR A.E. για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι Καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την «Εξυπηρέτηση Πελατών Volkswagen» στο τηλέφωνο 210 9981100.

 

TAGS