Επιμέλεια: Ποριώτης Γιώργος


To αγωνιστικό δίδυμο της Ducati είναι ετοιμοπόλεμο για την Πορτογαλία , με τον Valentino Rossi και τον Nicky Hayden να προετοιμάζονται για τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες του Estoril και να ελπίζουν σε ηλιοφάνεια. Η πίστα του Estoril είναι απαιτητική, κλειστή, γεμάτη προκλήσεις και η πιο αργή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αν και έχει μία από τις μεγαλύτερες ευθείες.

Ο Valentino Rossi έχει τρέξει 11 φορές στην πίστα του Estoril και τέσσερις φορές κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ ακόμα πέντε φορές ανέβηκε στο βάθρο.

Οι καιρικές συνθήκες στην πίστα είναι απρόβλεπτες, με ισχυρούς ανέμους και ο Rossi έδειξε ότι είναι ανταγωνιστικός στο στεγνό Jerez και τώρα ελπίζει ο καιρός να είναι το ίδιο ευνοϊκός και στην Πορτογαλία, ώστε να μπορέσει να δείξει τον καλύτερο του εαυτό στην πίστα.

O Rossi δηλώνει ότι η ομάδα της Ducati, έχει πολύ δουλειά για την ρύθμιση της μηχανής και την βελτίωση της, με στόχο ακόμα καλύτερους χρόνους στο Estoril.

Ενώ ο αγώνας θεωρείται πολύ σημαντικός για την εξέλιξη του πρωταθλήματος,καθώς από τον Ιούνιο ακολουθούν έξι αγώνες σε διάστημα οκτώ εβδομάδων και ομάδες τα χρονικά περιθώρια πειραματισμού των ομάδων στενεύουν.

Από την πλευρά του ο Nicky Hayden δήλωσε ότι η αποχή τριών εβδομάδων από το MotoGP, ήταν μεγάλο διάστημα και ότι ανυπομονεί να δουλέψει με την ομάδα για την βελτίωση της Ducati Desmosedici GP12.

Ο οδηγός συμπλήρωσε ότι βρίσκει κλειστή την πίστα του Estoril και ελπίζει και αυτός σε έναν στεγνό αγώνα χωρίς εκπλήξεις από τον καιρό και στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα.


Πηγή: motogp.com