Επιμέλεια: Ποριώτης Γιώργος

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) στην Σαρδηνία θα φιλοξενήσει 20 αγωνιστικά αυτοκίνητα τελευταίας γενιάς και συνολικά 64 αυτοκίνητα σε διάφορες εκδηλώσεις, που συνοδεύουν τους αγώνες και έτσι η συμμετοχή των αγωνιζομένων έσπασε ρεκόρ σε αυτό το "σκληρό" ράλλυ, που διοργανώνεται στο μαγευτικό νησί της Σαρδηνίας. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Loeb, «έσπασε» τα χρονόμετρα στα δοκιμαστικά με το Citroen DS3 WRC και η τρίτη θέση στο Ράλλυ της Ιορδανίας, του έχει χαρίσει την πρώτη θέση στην βαθμολογική κατάταξη των οδηγών.

Στην δεύτερη θέση είναι ο Φιλανδός Mikko Hirvonen, με το εργοστασιακό Ford Fiesta RS και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Sebastien Ogier, με Citroen DS3.

Το Ράλλυ της Σαρδηνίας θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι τις 8 Μαΐου, περιλαμβάνει 18 ειδικές διαδρομές και αγωνιζόμενοι καλούνται να καλύψουν 339.70 “σκληρά” χιλιόμετρα.

Επίσης εκτός από το WRC στην Σαρδηνία θα γίνει και το Super 2000 World Rally Championship με 10 συμμετοχές, ενώ 18 εκπρόσωποι της FIA WRC Academy θα συναγωνιστούν με αυτοκίνητα Ford Fiesta R2s, που έχουν δεχθεί την φροντίδα της M-Sport.

Σε διάφορες εκδηλώσεις, που θα συνοδεύσουν το WRC Σαρδηνίας,συμμετέχουν συνολικά 64 αυτοκίνητα και η ανταπόκριση των αγωνιζομένων έσπασε το ρεκόρ συμμετοχών στον θρυλικό Ράλι, που πραγματοποιείται στην Ιταλία.

 

 

 

 

 

Πηγή: wrc.com