Επιμέλεια: Γιώργος Ποριώτης

 

Ο Jorge Lorenzo ηγείται με 45 βαθμούς στο πρωτάθλημα και ήταν ο πρώτος οδηγός που πήρε τον λόγο κατά την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα στην πίστα του Estoril. Ο οδηγός της Yamaha Factory Racing δήλωσε ότι το Estoril σημαίνει πολλά για αυτόν, καθώς σε αυτή την πίστα ανέβηκε για πρώτη φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Είναι μία από τις αγαπημένες μου πίστες, έχω τρεις νίκες στο Estoril, αλλά η φετινή χρονιά είναι διαφορετική. Είμαστε στην κορυφή μετά από δύο καταπληκτικούς αγώνες, όμως φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές, είναι μία άλλη αγωνιστική περίοδος”, δήλωσε ο Jorge Lorenzo.

Ο οδηγός της Yamaha τόνισε ότι ο στόχος της ομάδας είναι να βρίσκεται όσο γίνεται πιο κοντά στην πρώτη θέση στο βάθρο.

Αυτό το κυνήγι βαθμών θυμίζει τις περσινές μάχες του οδηγού και όπως δήλωσε ο Lorenzo, μπορεί η μοτοσικλέτα να χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά, όμως είναι ανταγωνιστική και μπορεί να οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αυτή η χρονιά θα είναι πιο δύσκολη, έτσι ο στόχος είναι σε κάθε αγώνα η κατάκτηση της καλύτερης δυνατής θέσης στην κατάταξη”, συμπλήρωσε ο Jorge Lorenzo, που ατενίζει από την κορυφή της κατάταξης τον Dani Pedrosa, ο οποίος ακολουθεί με 36 βαθμούς και τον Casey Stoner, που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 25 βαθμούς.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: motogp.com