Εκτός από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, ο Ιανουάριος είχε άλλο ένα σημαντικό ραντεβού της αυτοκίνησης που όμως έλαβε χώρα στην άλλη άκρη του κόσμου.

Ο λόγος για το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο, που μπορεί σε διεθνές επίπεδο να μην έχει ανάλογο ενδιαφέρον αλλά πάντα, ωθεί τις ιαπωνικές εταιρείες σε μία μάχη να ξεχωρίσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, το περίπτερο της Subaru κοσμούσε το XV Sport Concept. Μία σπορ εκδοχή του νέου SUV της μάρκας, με σαφείς προσανατολισμούς. Το έντονο κίτρινο χρώμα άλλωστε είναι χαρακτηριστικών των προθέσεων των ανθρώπων της ιαπωνικής μάρκας.

Χαρακτηριστική η αντίθεση με το μαύρο ματ χρώμα στην οροφή τη μαύρη μάσκα που συνδυάζεται από αντίστοιχο χρώμα στον προφυλακτήρα που επεκτείνεται απ’ άκρη σ’ άκρη του πρωτότυπου μοντέλου. Έχει γίνει εκτενής χρήση ανθρακονήματος ενώ οι μαύρες ζάντες είναι 17 ιντσών και πατούν σε ελαστικά 225/55 της Yokohama.

Το ίδιο χρωματικό μοτίβο ακολουθήθηκε και στο εσωτερικό, αυτή τη φορά με το μαύρο να έχει τη μερίδα του λέοντος και το κίτρινο να είναι αυτό που προσφέρει την αντίθεση. Τα καθίσματα που είναι φτιαγμένα από αλκαντάρα, διαθέτουν μία κίτρινη, κάθετη ρίγα και το λογότυπο XV Sport Concept στα προσκέφαλα.

Αν και θα περίμενε κανείς το αντίθετο, η Subaru δε «μπόλιασε» με επιπλέον ισχύ τον δίλιτρο boxer κινητήρα που βρίσκεται κάτω από το καπό. Αποδίδει 150 PS και 20 kgm ροπής.

TAGS