Η νέα γενιά του πετυχημένου εμπορικά Countryman θα λανσαριστεί από το νέο έτος -πιθανότατα προς τα τέλη- με αρκετά μεγαλύτερες διαστάσεις.

To νέο ΜΙΝΙ κυκλοφορεί εδώ και μήνες στους ευρωπαϊκούς δρόμους, το ίδιο και η BMW 2 Active Tourer. Συγκρατείστε αυτά τα δύο μοντέλα καθώς από το πρώτο θα προέρχεται το νέο στιλ της 2ης γενιάς Countryman, ενώ από το δεύτερο θα χρησιμοποιηθεί το νέο πλαίσιο με την κωδική ονομασία UKL (Untere Klasse). Όπως και το τωρινό Countryman, έτσι και το επερχόμενο θα διαθέτει κίνηση στους εμπρός τροχούς με την τετρακίνηση να έρχεται ως έξτρα, ή στάνταρ σε ορισμένες εκδόσεις κινητήρων.

Όπως ίσως να μαντέψατε οι βασικές εκδόσεις θα εξοπλίζονται με τους νέους τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στα 1.500 cc, με τις κορυφαίες εκδόσεις να «φορούν» αναβαθμισμένα δίλιτρα μηχανικά σύνολα. Η ειδοποιός διαφορά στο νέο Countryman αναμένεται να είναι οι μεγαλύτερες διαστάσεις με το μήκος να φτάνει τα 4,3 m. Η αύξηση αυτή θα έχει άμεσο όφελος στους χώρους για τους επιβάτες, αλλά και για τις αποσκευές.