Η Renault αποφάσισε να προσφέρει στο μικρό της SUV έναν πιο δυνατό πετρελαιοκινητήρα. Πρόκειται για τον 1.5 dCi στην έκδοση με τα 110 PS και τα 26,5 kgm ροπής. Συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και προσφέρει στο Captur μέση κατανάλωση 3,7 lt/100 km. Μέχρι σήμερα ο 1.5 diesel ήταν διαθέσιμος στο Captur μόνο στην έκδοση με τα 90 PS.

Το Captur γνωρίζει εμπορική επιτυχία στην Ευρώπη, καθώς είναι το πρώτο σε πωλήσεις μικρό SUV (μπροστά από τα Peugeot 2008 και Opel Mokka), ενώ στη Γαλλία είναι το τρίτο αυτοκίνητο ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ο 1.5 dCi είναι προδιαγραφών Euro 6 και προσφέρει στο Captur απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας (98 g/km). Το Captur dCi 110 ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 11 sec, είναι δηλαδή κατά 2 sec πιο γρήγορο από το μοντέλο με τα 90 PS.

Για να λανσάρει το νέο κινητήρα στο Captur, η Renault παρουσιάζει την συλλεκτική έκδοση Pure. Προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Γαλλίας και θα παραχθεί σε 1.000 κομμάτια. Ξεχωρίζει από τη διακόσμιση στην οροφή και τους εξωτερικούς καθρέπτες, αλλά και πλουσιότερο εξοπλισμό, με δερμάτινο σαλόνι, κάμερα οπισθοπορείας κ.α.

TAGS