Η βρετανική εταιρεία θα παρουσιάσει στην Γενεύη μία hardcore εκδοχή της Vantage S, με set-up πίστας και άδεια κυκλοφορίας για τους δημόσιους δρόμους.

H Aston Martin έχει προγραμματίσει την έναρξη της παραγωγής της Vantage GT3 για 100 υποψήφιους ιδιοκτήτες, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από το φθινόπωρο. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες, πρόκειται για ακόμη μια πανέμορφη Aston με αμάξωμα στο μεγαλύτερο μέρος του από ανθρακονήματα και ένα πλήρες αεροδυναμικό πακέτο με την κλασική πίσω πτέρυγα και τον διαχύτη. Το καπό είναι επίσης από ανθρακονήματα, υπάρχουν πιο «άγριοι» προφυλακτήρες, πορτοκαλί πινελιές, ενώ στο εσωτερικό επικρατεί η επένδυση από ανθρακόνημα και αλκαντάρα με την κεντρική κονσόλα να έχει πλήκτρα αφής.

Η GTE αποτελεί μία hardcore εκδοχή της Vantage S και παρόλο που έχει άδεια κυκλοφορίας για τον δρόμο, η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη για την πίστα με το σύστημα ADS (Adaptive Damping System) να προσφέρει τρία προγράμματα (Normal, Sport, Track). Η εισαγωγή και ο άξονας μετάδοσης είναι από μαγνήσιο, οι απολήξεις από τιτάνιο, υπάρχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και κεραμικά φρένα της Brembo.

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος, που δεν είναι άλλο από τον αναβαθμισμένο V12 των 6.000 cc με ισχύ 600 PS. Η ροπή των 63,7 kgm περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων ενώ οι επιδόσεις είναι τόσο hot, όσο δείχνει και η εντυπωσιακή Aston. Για του λόγου το αληθές, το 0-100 πετυχαίνεται σε μόλις 3,7 sec με το κοντέρ να φλερτάρει με τα 300 km/h