Ο τρίτος αγώνας του MotoGP χάρισε την πέμπτη θέση στον Valentino Rossi, μετά την εκπληκτική προσπάθεια του Andrea Donizioso, που στον τελευταίο γύρο “έκλεψε” την τέταρτη θέση από τον “Γιατρό”.Όμως ούτε για τον Nicky Hayden της Ducati, ο αγώνας δεν ήταν ευνοϊκός, αφούτερμάτισε στην 9η θέση μετά από μία επαφή με τον Ben Spies. Ο Rossi ξεκίνησε από την τρίτη σειρά και από τον πρώτο γύρο κατάφερε να βελτιώσει την θέση του στον αγώνα καιβρέθηκε στην τέταρτη θέση από την αρχή διατηρώντας καλό ρυθμό, αφού στο μεγαλύτερο μέρος,είχε στην ουρά του τον Andrea Dovizioso.

Η διαφορά των δύο οδηγών ήταν 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου και αργότερα ο “Γιατρός” επαίνεσε τον Dovizioso, για την στρατηγική που κράτησε στον αγώνα.

“Νομίζω ότι έπαιξε λίγο μαζί μου, ξέροντας ότι μπορεί να είναι γρηγορότερος στην ευθεία του τερματισμού”, δήλωσε ο Rossi και συμπλήρωσε ότι είχε καλύτερα φρένα και έτσι κατάφερε να κρατήσει πίσω του για 28 γύρους τον οδηγό της Honda.

O “Γιατρός” δήλωσε ευχαριστημένος από την απόδοση του και το αποτέλεσμα της ομάδας και δήλωσε ότι ήταν “ένας πολύ ωραίος αγώνας και αυτή την στιγμή είναι ότι καλύτερο μπορούσε να δώσει η ομάδα”.

Ο Rossi δήλωσε ότι η μοτοσικλέτα χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι ακόμα πιό ανταγωνιστική η ομάδα της Ducati, ενώ περιμένει να είναι στο 100% της φυσικής του κατάστασης μεταξύ του Le Mans και της Catalunya.

Ο “Γιατρός” ανακοίνωσε ότι σήμερα θα γίνουν δοκιμές για την βελτίωση της μοτοσικλέτας του και συμπλήρωσε “δεν περιμένουμε να τα λύσουμε όλα σε επτά ώρες, αλλά ΄θα δοκιμάσουμε νέα πράγματα και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: motogp.com