Η Yamaha σχεδιάζει να κατασκευάσει για το 2019 ένα νέο 2θέσιο μίνι όχημα με 1.000άρι μοτέρ αλλά και ηλεκτρικές εκδόσεις, ώστε να ανταγωνιστεί το smart fortwo.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Yamaha θέλει να «επανέλθει» στην κατασκευή αυτοκινήτων και μάλιστα φαίνεται ότι σχεδιάζει ένα νέο μίνι μοντέλο τόσο για την ευρωπαϊκή αγορά, όσο και για τις ανατολικές χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, άνθρωποι της εταιρείας -που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους- ανέφεραν σε δηλώσεις τους πως η Yamaha θα επενδύσει προσεχώς στη δημιουργία ενός νέου εργοστάσιου επί ευρωπαϊκού εδάφους, στο οποίο θα κατασκευάζεται το νέο 2θέσιο μοντέλο από το 2019. Βέβαια, δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα το μέρος της Ευρώπης όπου θα γίνει το εργοστάσιο της Yamaha, όμως η εταιρεία δείχνει αποφασισμένη καθώς έχει υπολογίσει το κόστος της επένδυσης σε 75 εκατ. ευρώ περίπου. Επιπλέον, η Yamaha θέλει να λανσάρει ένα τέτοιο μοντέλο για να σταθεί απέναντι από το smart fortwo.

Αναφορικά τώρα με το νέο μοντέλο, σχεδιαστικά θα υιοθετήσει ορισμένες γραμμές από το Motiv concept που είχε παρουσιάσει το 2013 στο Tokyo Motor Show η Yamaha, ενώ σε επίπεδο κίνησης το νέο ιαπωνικό μοντέλο θα φέρει1.000άρι μοτέρ. Επίσης, θα υπάρχουν και ηλεκτρικές εκδόσεις για το εν λόγω μίνι.

 

Να θυμίσουμε τέλος ότι η Yamaha, εφόσον τελεσφορήσει το σχέδιο αυτό, θα ξαναμπεί στον χώρο του αυτοκινήτου ύστερα από 50+ χρόνια περίπου, καθώς τη δεκαετία του 1960 κατασκεύαζε για την Toyota το 2000GT.

TAGS