Συναγερμό έχει προκαλέσει στους φίλους της Fiat η επιβεβαίωση δια στόματος Μαρκιόνε, ότι ετοιμάζεται ένας διάδοχος για το θρυλικό 124 Spider.

Μάλιστα η γερμανική διαδικτυακή πύλη ‘’MOTOR TALK’’ ανέβασε μία δική της εκδοχή του μοντέρνου ρόουντστερ με τις ιαπωνικές ρίζες, που θα χρησιμοποιεί το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του νέου Mazda MX-5.

Η συμφωνία μεταξύ Ιταλών και Ιαπώνων για τη δημιουργία ενός κοινού ανοιχτού μοντέλου, υπάρχει ήδη από το 2012. Ωστόσο τότε προβλεπόταν να κυκλοφορήσει η ιταλική εκδοχή του ρόουντστερ με το σηματάκι της Alfa Romeo, τελικά όμως θα φέρει τα λογότυπα της μητρικής Fiat.

Αν και δεν υπάρχουν προς το παρόν λεπτομέρειες, θεωρείται πολύ πιθανόν ότι το μελλοντικό Fiat 124 Spider θα συνδυάζει τα μοντέρνα στοιχεία με ρετρό λεπτομέρειες του προγόνου του, όπως φαίνεται και στο σχέδιο του γερμανικού portal. Επίσης θα υιοθετήσει τη συνταγή του νέου ΜΧ-5, δηλαδή θα διαθέτει κουκούλα, μπροστά τοποθετημένο κινητήρα και πισωκίνηση.

Ερωτηματικό αποτελούν ακόμη οι κινητήρες, απλά να αναφέρουμε ότι το ιαπωνικό αδελφάκι του Fiat θα λανσαριστεί τον Σεπτέμβριο με τετρακύλινδρους 130 και 160 ίππων. Όσο για το 124 Spider, αυτό αναμένεται αργότερα και πιο συγκεκριμένα μέσα στο 2016.