Το φετινό του ντεμπούτο έκανε το Mini Challenge αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα Algarve στο Portimao της Πορτογαλίας, παράλληλα με τα Πρωταθλήματα FIA GT1 (3ος γύρος) και FIA GT3 (1ος γύρος).

Με 18 συμμέτοχες οι οδηγοί των MINI, επιτοπλιστον Ισπανοί, αλλά και με συμμέτοχες από την Πορτογαλία, το Βέλγιο και φυσικά με τον δικό μας Έλληνα οδηγό Ευριπίδη Χατζηστεφανή, έδωσαν εντυπωσιακές μάχες όλο το Σαββατοκύριακο για την διεκδίκηση των πρώτων βαθμών της φετινής σεζόν που θα τους οδηγήσει στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος MINI Challenge για το 2011.

Στην πρώτη γενική θέση τερμάτισε ο Salvador Tineo και ακολούθησαν ο Javier Villa και η ομάδα των Luis Miguel Reyes και Marta Suria. Στην πρώτη του επαφή με αγώνες αυτοκίνητων, μετά από μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο του karting, ο Έλληνας Ευριπίδης Χατζηστεφανής κέρδισε στους 3 αγώνες που έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο την 13η, 10η και 7η θέση, κερδίζοντας έτσι την 10η θέση στην γενική κατάταξη και 17 πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια!

O Gonzalo Mancisidor τεχνικός διευθυντής της Drivex και Υπεύθυνος της διοργάνωσης του Mini Challenge στην Ισπανία δήλωσε για την συμμετοχή του Χατζηστεφανή: «Ειμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε μια Ελληνική συμμετοχή φέτος στο Mini Challenge. To αποτέλεσμα που έφερε αυτό το Σαββατοκύριακο ο Ευριπίδης είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Είναι ο μοναδικός μας οδηγός που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία σε αγώνες αυτοκινήτων και η 10 θέση στην γενική κατάταξή αποτελεί εξαιρετική επίδοση για τα δεδομένα της διοργάνωσης και όχι μόνο. Ανυπομονούμε να τον δούμε στην συνέχεια!
»

Ο ίδιος ο Ευριπίδης Χατζηστεφανης δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: “O ιδανικός στόχος που είχα βάλει στο μυαλό μου ήταν να τελειώσω μέσα στην δεκάδα. Τα καταφέραμε και νιώθω πολύ χαρούμενος! Τώρα σκεφτόμαστε τον επόμενο αγώνα στην Βαρκελώνη σε δυο εβδομάδες. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός καθώς συμμετέχουν οδηγοί αναγνωρισμένοι με παράλληλη συμμετοχή και σε άλλα πρωταθλήματα Touring και μονοθεσίων.

Είναι πολύ διαφορετική η συμπεριφορά του MINI από αυτή του kart , με πολλές οδηγικες ιδιαιτερότητες , αλλά όχι και η εμπειρία σε επίπεδο μάχης την ώρα της εκκίνησης και κατά την διάρκεια του αγώνα- έχω μάθει να παλεύω στα kart!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα των μηχανικών που με στήριξε άψογα όλο το Σαββατοκύριακο, στην Ισπανική διοργάνωση αλλά και στους Πορτογάλους για την απλόχερη φιλοξενία της Ελληνικής ομάδας.
»

 

 

Πηγή: woop