Ο Χόρχε Λορένθο πέρασε στην εκκίνηση τους Μαρκέθ και Ντοβιτσιόζο και μετά χάθηκε στον ορίζοντα της πίστας του Λε Μαν, παίρνοντας τη δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα. Δεύτερος ο εκπληκτικός, και πάλι, Ρόσι, τρίτος ο Ντοβιτσιόζο.

Ξεκίνησε τη χρονιά του με το αριστερό- και όχι απλά ξεκίνησε με το αριστερό, όμως το δεξί αρνούνταν πεισματικά να εμφανιστεί. Στα πρώτα τρία φετινά grand prix η κακοτυχία και η ασθενική απόδοση τον είχαν σφιχταγκαλιάσει και δεν έλεγαν να τον αφήσουν με τίποτα. Το 2015 έμοιαζε, για το Λορένθο, στις αρχές του μαύρο το οποίο συνοδευόταν, μάλιστα, από το “άραχνο”. 

Ωστόσο, φαίνεται πως η επίσημη ανακοίνωση της παραμονής του Ισπανού και για το 2016 στη Yamaha, βρήκε το διακόπτη του μυαλού του και έκανε το πολυπόθητο κλικ: στον... εντός έδρας αγώνα της Ισπανίας ο Χόρχε έκανε περίπατο, ενώ και σήμερα με το που δόθηκε η εκκίνηση στο Λε Μαν φρόντισε ν' αφήσει πίσω του τον Μαρκέθ (που έκανε κάκιστη εκκίνηση και μετριότατο αγώνα, αν και φαβορί) και τον Ντοβιτσιόζο και να κάνει μία ευχάριστη βόλτα στο πάρκο μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας.