Στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο η VW θα δείξει τη νέα γενιά του Tiguan, τη δεύτερη στη σειρά μετά το τωρινό μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2007.

Το αυτοκίνητο, θα αλλάξει εντελώς σε σχέση με αυτό που γνωρίζουμε, τόσο δομικά, όσο και εμφανισιακά. Ειδικά στο τεχνικό κομμάτι, το νέο Tiguan θα ενταχθεί και αυτό στη λίστα των μοντέλων του VW Group (Golf, Passat, Audi A3, SEAT Ibiza, Skoda Octavia κ.λπ.), που βασίζονται στην πλατφόρμα MQB, ώστε να κερδίσει και σε βάρος, αλλά και σε ακαμψία. Μάλιστα, χάρη σε αυτό το δάπεδο, αλλά και στους νέους κινητήρες του, το επόμενο Tiguan θα ελαφρύνει από 60 έως 90 κιλά σε σχέση με πριν, με πολλά οφέλη σε κατανάλωση και επιδόσεις. Ειδικά για τους κινητήρες, τα δεδομένα αλλάζουν και πλέον το νέο Tiguan θα έρθει με τους νεότερους TSI βενζίνης (1,4, 1,8 και 2,0 λίτρα) και TDI πετρελαίου (2,0 λτ.), με ισχύ από 125 ίππους. Η κίνηση, θα μεταδίδεται είτε στους εμπρός τροχούς, είτε και στους τέσσερις, μέσω αυτόματης τετρακίνησης.

Με πιο δυναμική σχεδίαση

Οι κατάσκοποί μας, αποκαλύπτουν ότι το νέο Tiguan θα έρθει με μια πιο δυναμική σχεδίαση, η οποία στο εμπρόσθιο τμήμα της θα εκφραστεί μέσω του επιθετικού προφυλακτήρα, αλλά και του άφθονου χρωμίου σε μάσκα και θέσεις των προβολέων ομίχλης. Στο πλάι μία έντονη ακμή κατά μήκος του αμαξώματος τονίζει τον δυναμισμό του μοντέλου ενώ πιο πίσω τα λεπτά φωτιστικά σώματα και οι διπλές απολήξεις τις εξάτμισης ενισχύουν το πολυτελές προφίλ του. Σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης επίσης του νέου Tiguan έναντι του προηγούμενου, θα αποτελέσει και το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα υπάρξουν και άλλες εκδόσεις αμαξώματος εκτός του κλασσικού 5θυρου, με τη VW να ετοιμάζει μια πιο μακριά, 7θέσια έκδοση, αλλά και μια έκδοση με στοιχεία 4πορτου-coupe crossover.