Η Mercedes παρουσίασε επισήμως την ανανεωμένη έκδοση της A-Class και της κορυφαίας έκδοσής της, της A45 AMG η οποία είναι πιο δυνατή από ποτέ με 381 άλογα.

Μετά από κατασκοπευτικές εικόνες και φήμες, η Mercedes αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσει την επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης A-Class. 

Σχεδιαστικά οι αλλαγές δεν είναι έντονες αλλά μπορούμε να πούμε πως είναι διακριτές. Οι προφυλακτήρες ανασχεδιασμένοι, η μάσκα επίσης, ενώ και τα φώτα είναι ελαφρώς ανασχεδιασμένα.

Η ίδια φιλοσοφία των ήπιων αλλαγών ακολουθήθηκε και στο εσωτερικό το οποίο διαθέτει σύστημα πολυμέσων συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Προαιρετικά διατίθεται και μεγαλύτερη οθόνη, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι ανασχεδιασμένος και ο κρυφός φωτισμός μπορεί να είναι ίδιος με το χρώμα του αμαξώματος.

Μηχανολογικά, η βασική έκδοση A160 κινείται από τον 1,6 λτ. βενζίνης με 102 ίππους και 180 Nm ροπής. Όσον αφορά την entry level πετρελαιοκίνητη A-Class αυτή είναι η A180d BlueEFFICIENCY με τον 1,5 λτ. απόδοσης 109 ίππων και 260 Nm ροπής. 

Στην A220d, ο 2.1 λίτρων κινητήρας, έχει πλέον 7 επιπλέον ίππους φτάνοντας τους 177 ενώ το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των A250 Sport και A250 Sport 4MATIC με τους 218 ίππους. 

Ιδιαίτερη αναφορά φυσικά αξίζει στην κορυφαία έκδοση της A-Class, στην A 45 AMG η οποία εντυπωσιάζει και πάλι με την ιπποδύναμή της η οποία φτάνει τους 381 ίππους και 475 Nm. Απόδοση που της δίνει και πάλι πίσω τον τίτλο του ισχυρότερο μικρομεσαίου. Εκτός από αυτό όμως της δίνει και βελτιωμένο 0-100 χλμ./ώρα με 4,2 δλ.