Την πρόθεση της Mitsubishi Motors Corp να σταματήσει την παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν πληροφορίες του ιαπωνικού πρακτορείου ειδήσεων Nikkei ωστόσο οι αμερικανοί διευθυντές της εταιρείας αρνήθηκαν να κάνουν σχετικές δηλώσεις. 

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Nikkei, το σχέδιο να κλείσει η μοναδική παραγωγική μονάδα της εταιρείας στις ΗΠΑ, στη πόλη Νόρμαλ του Ιλινόι, είναι μέρος της στρατηγικής στροφής της εταιρείας προς την αναπτυσσόμενη αγορά της Ασίας. Εκπρόσωπος της εταιρείας στην Αμερική είπε ότι "δεν έχει να κάνει δήλωση". 

Το πρακτορείο είπε στην αναφορά του ότι η Mitsubishi θα ψάξει για αγοραστή του εργοστασίου, το οποίο άνοιξε το 1988 ώς κοινοπραξία μεταξύ της Mitsubishi και της αμερικανικής κατασκευάστριας αυτοκινήτων Chrysler. Είπε επίσης ότι η ιαπωνική εταιρεία θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των εργατικών ενώσεων για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους στο εργοστάσιο. 

Ο δήμαρχος της Νόρμαλ, Κρις Κους, είπε σε ηλεκτρονικό του μήνυμα χθες το απόγευμα, "Δεν έχω ακούσει τίποτα, και προσπαθώ να πάρω πληροφορίες" από το εργοστάσιο, που βρίσκεται περίπου 225 χιλιόμετρα (140 μίλια) νοτιοδυτικά του Σικάγου. 

Η Mitsubishi είναι από τις μικρότερες εταιρείες αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, με συνολική παραγωγή 1,26 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2014. Στο απόγειο της παραγωγής της, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το εργοστάσιο στη Νόρμαλ παρήγαγε πάνω από 200.000 αυτοκίνητα το χρόνο, ενώ πέρσι παρήγαγε 69.178, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας.