Στις δύο προηγούμενες γενιές του και στα 14 χρόνια της μέχρι σήμερα εμπορικής του καριέρας, το Honda Jazzέγινε συνώνυμο με την πρακτικότητα και την ευρυχωρία στην μικρή κατηγορία σημειώνοντας πάνω από 5.000.000 πωλήσεις.

Η νέα, 3η, γενιά Jazz είναι ωστόσο γεγονός, με το ιαπωνικό μικρό να διατηρεί το ενός όγκου αμάξωμά του, ώστε να παρέχει για μια ακόμη φορά κορυφαίους εσωτερικούς χώρους. Bασισμένο σε μια νέα πλάτφόρμα, το μικρό Honda μακραίνει κατά 95 χλστ. (3.995 χλστ. μήκος) και σε ένα επίσης μακρύτερο μεταξόνιο 2.530 χλστ. (+30 χλστ.) σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Απέκτησε προσωπικότητα 

Το γούστο είναι αναμφίβολα κάτι υποκειμενικό. Αυτό που δεν χωράει αμφισβήτηση είναι πως επιτέλους το ιαπωνικό μικρό έχει το στυλ και τη σχεδιαστική ταυτότητα, που του έλλειπε. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από το σχεδιαστικό θέμα «solidwing» στη μάσκα και τους προβολείς, σύμφωνα με το τελευταίο family look των μοντέλων της Honda . Ξεχωριστή είναι και υψηλή γραμμή των παραθύρων και οι ακμές του αμαξώματος. Την παράσταση στο πίσω μέρος κλέβουν τα εντυπωσιακά φώτα. Σε άλλους θα αρέσει και σε άλλους όχι το νέο Honda Jazz, που όμως πλέον ξεχωρίζει και δείχνει αρκετά «αθλητικό», χωρίς πάντως να είναι από τα πιο μοδάτα μικρά της αγοράς. Το νέο Honda Jazz θα έρθει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί ακόμα οι τιμές του.

Θα εισαχθεί η βασική Trend (μόνο για το χειροκίνητο) και η μεσαία Comfort έκδοση με στάνταρ το σύστημα infotainment Honda Connect και οθόνη αφής (για χειροκίνητο και αυτόματο CVT κιβώτιο). Στάνταρ σε αυτή την έκδοση θα είναι και το Honda ADAS, το πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, που περιλαμβάνει Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition System, Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning and High-beam Support System. Η κορυφαία εξοπλιστική έκδοση Elegance με επιπλέον σύστημα πλοήγησης δε θα εισαχθεί μιας και η τιμής της θα πλησίαζε τα 20.000 ευρώ. Το νέο Honda Jazz δεν θα κατασκευάζεται πλέον στην Αγγλία, αλλά στην Ιαπωνία.
 


TAGS