Την αυτοκριτική του έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο, αφού ο Ισπανός «φορτώθηκε» ακόμη ένα χρόνο στην πλάτη του. Ο πιλότος της σκουντερία γιορτάζει τα 30α γενέθλια του στην πίστα της Ουγγαρίας και τονίζει πως είναι πολύ δύσκολο να μιμηθεί τον Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Σούμι στην ίδια ηλικία είχε κερδίσει δύο Παγκόσμιους τίτλους, 33 αγώνες και 20 πολ ποζίσιον. Ωστόσο, ο Αλόνσο δεν φαίνεται να απέχει πολύ από αυτό, αφού και εκείνος έχει πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα, έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου 27 φορές και έχει εκκινήσει πρώτος 20.

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως θα είχα δύο Παγκόσμιους τίτλους στα 30α μου γιατί ήξερα πόσο δύσκολο ήταν. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αυτές τις νίκες και προς το παρόν δεν σκέφτομαι αν στα 42,43 θα έχω κερδίσει εφτά τίτλους», ανέφερε ο Αλόνσο, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε.

«Στις μέρες μας υπάρχει πολύ ανταγωνισμός στη Φόρμουλα 1. Είναι πολύ δύσκολο να δεις ξανά κάτι παρόμοιο όπως την κυριαρχία της Ferrari με τον Μίκαελ, Συνεπώς, το ρεκόρ του θα μείνει για πολλά-πολλά χρόνια», συμπλήρωσε ο Ισπανός πιλότος της Ferrari.

Πηγή: www.sport-fm.gr