Το μικρό best-seller της Ford μόλις έκλεισε τα 35 του χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή οι συνολικές πωλήσεις του συμπλήρωσαν τα 15.000.000 αντίτυπα! Από το 1976 που πρωτοπαρουσιάστηκε, κάθε γενιά του Fiesta αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, σε κάθε επίπεδο.

Το έκτης γενιάς πλέον μικρό μοντέλο της Ford συνεχίζει την πολύ καλή πορεία των προκατόχων του, με το 15.000.000στό όχημα να παράγεται τον Ιούλιο που μόλις μας πέρασε. Το Fiesta παράγεται ανελλιπώς από το 1976 όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε, ενώ την ίδια στιγμή αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά οχήματα στην ιστορία της φίρμας. Μάλιστα η νεότερη (6η) γενιά του μοντέλου έχει ξεπεράσει το 1.000.000 πωλήσεις από το 2008 που παρουσιάστηκε. Η τελευταία γενιά θα διαθέτει επιπλέον δύο νέες αποχρώσεις (Mars Red και Fashionista), λεπτομέρειες χρωμίου (όπως στους φανούς ομίχλης), νέα τάσια τροχών, λεπτομέρειες σε ασημί χρώμα (περίγραμμα εισαγωγής αέρα στη μάσκα, και χειρολαβές-ανάλογα με την έκδοση). Και εσωτερικά όμως θα υπάρχουν βελτιώσεις με νέο ηχοσύστημα, και επενδύσεις σε τιμόνι και καθίσματα, επίσης ανάλογα με την έκδοση.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος πωλήσεων της Ford Ευρώπης, Roelant de Waard τόνισε: «Το Fiesta αποτελεί ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο που κυριαρχεί τόσο στις καρδιές των ευρωπαίων αγοραστών όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελεί τη ‘διαθήκη’ της πρώτης γενιάς του 1976 και η δουλειά των μηχανικών και σχεδιαστών που το εξελίσσουν τα τελευταία 35 χρόνια το έχει τοποθετήσει στα κορυφαία οχήματα του είδους».

Πηγή: autotriti.gr