Ο Σεμπαστιέν Λεμπ παραδέχτηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο έγκυρο βρετανικό περιοδικό "Autosport", πως η απόφασή του να παραμείνει στο WRC και δη στη Citroen, δεν ήταν σε καμία περίπτωση εύκολη.

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως η Volkswagen επιθυμούσε να εντάξει τον κορυφαίο οδηγό του WRC στο δυναμικό της, όταν ξεκινήσουν οι συμμετοχές της στο πρωτάθλημα. Ο ίδιος ο Γάλλος, δήλωσε πως η προσέγγιση που δέχτηκε από το γερμανικό εργοστάσιο, ήταν άκρως θελκτική.

"Όταν μίλησα με τον Κρις Νίσεν και τον Κάρλος Σάινθ (σ.σ Αγωνιστικός διευθυντής και αγωνιστικός σύμβουλος αντίστοιχα, στη Volkswagen Motorsport), τους είδα πολύ κινητοποιημένους.

Θα κατέληγα σε μια απόφαση, ανάμεσα στη Citroen και τη Volkswagen. Η πρόκληση του να οδηγήσω το Polo R WRC ήταν πολύ μεγάλη, όπως μεγάλη ήταν και η πίεση από την πλευρά τους προς εμένα", ανέφερε ο Λεμπ, ο οποίος θα έγινε δέκτης μιας πολύ συμφέρουσας οικονομικά πρότασης.

"Θα ήταν κάτι καινούργιο. Μια νέα πρόκληση. θα είχαμε μια χρονιά εξελικτική, εκτός αγώνων, και μετά την εμπλοκή μας στο πρωτάθλημα. Με ενδιέφερε η προοπτική".

Ο 37χρονος Γάλλος ανανέωσε τελικά για 2 χρόνια με τη Citroen, ενώ τα οικονομικά μεγέθη δεν έγιναν γνωστά. Η Volkswagen, λογικά θα επιδιώξει να αποκτήσει έναν εκ των Λάτβαλα ή Χίρβονεν, με δεδομένο, πως ο Εσθονός Οτ Τάνακ, θα ενταχθεί σύντομα στη Ford, ενώ υπάρχει πάντα στα υπόψιν και ο Πέτερ Σόλμπεργκ.

πηγή: Contra.gr
TAGS