Το εγκώμιο του Σεμπάστιαν Φέτελ, τον οποίο χαρακτήρισε σπουδαίο πρωταθλητή, έπλεξε ο Φερνάντο Αλόνσο. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Sport Bild, ο οδηγός της Φεράρι τόνισε για τον νεαρό Γερμανό, ο οποίος είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα Ένα: «Ο Σεμπάστιαν είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία της κατάκτησης του δεύτερου τίτλου του. Διαθέτει πολύ ταλέντο και την ικανότητα να αντέχει στην πίεση».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής (σ.σ. το 2005 και το 2006 με τη Ρενό) εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί κάποιος να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο από τον Φέτελ, ο οποίος έχει προβάδισμα 92 βαθμών έναντι του -«ομόσταυλού» του στη Red Bull- Μαρκ Γουέμπερ. Ο Αλόνσο, ο οποίος βρίσκεται δέκα βαθμούς πίσω από τον Αυστραλό, υπογράμμισε πως ο Φέτελ είναι το ακλόνητο φαβορί, τονίζοντας: «Σίγουρα θα πόνταρα τα χρήματά μου σ' αυτόν».

Ακολούθως, ο «πιλότος» από το Οβιέδο, ο οποίος δήλωσε πολύ χαρούμενος με τον -«ομόσταυλό» του στη Φεράρι- Φελίπε Μάσα, επισήμανε ότι δεν θα είχε πρόβλημα με ενδεχόμενη έλευση του Φέτελ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τη Red Bull έως το 2014, στη «σκουντερία». «Πολλοί οδηγοί θέλουν να έρθουν στη Φεράρι. Ο Σεμπάστιαν θα ήταν σίγουρα ευπρόσδεκτος» είπε ο Αλόνσο, για να καταλήξει: «Αλλά μια ημέρα, γιατί όχι. Εάν δεν έχεις οδηγήσει για τη Φεράρι, η καριέρα σου δεν είναι ολοκληρωμένη».