Η Toyota πέτυχε ρεκόρ γύρου στη θρυλική Γερμανική πίστα του Nϋrburgring μήκους 20,8km, με ένα ηλεκτρικό όχημα (EV). Το EV P001 της TMG με 100% ηλεκτροκίνηση και τον Jochen Krumbach στο τιμόνι, σημείωσε το ρεκόρ, με το χρονόμετρο να σταματά στα 7 λεπτά και 47,794 δεύτερα, καταρρίπτοντας με διαφορά το προηγούμενο ρεκόρ των 9 λεπτών και 1.338 δευτ.

Με δύο ηλεκτροκινητήρες, το EV TMG ανέπτυξε τελική ταχύτητα 260km/h που σε συνδυασμό με μία ροπή 80,0 kgm εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του στο θρυλικό Nordschleife, μία πίστα σημαντικές υψομετρικές διαφορές και μεγάλα κομμάτια ιδανικά για τέρμα γκάζι.

Πριν από την 29 Αυγούστου, στόχος της TMG ήταν το ηλεκτρικό της όχημα να σπάσει πρώτο το φράγμα των οκτώ λεπτών και το πέτυχε με άνεση μία μέρα όπου ο συνήθως ευμετάβλητος καιρός του Nϋrburgring παρέμεινε καλός, αν και οι θερμοκρασίες της πίστας ήταν σχετικά χαμηλές. Το ρεκόρ επιτεύχθηκε με ελαστικά προδιαγραφών δρόμου σε όλο το μήκος της πίστας Nordschleife.

Οι επιδόσεις αυτές γεμίζουν αισιοδοξία τους Ιάπωνες ότι είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε μελλοντικό EV πρωτάθλημα ενιαίου, ενώ η εταιρία σκοπεύει να λανσάρει αυτή την τεχνολογία σε μοντέλα παραγωγής το 2012.Πηγή: protothema.gr