Ο τεχνικός διευθυντής της Γουίλιαμς, Σαμ Μάικλ, θα ανήκει από τη νέα σεζόν στο δυναμικό της ΜακΛάρεν, στο οποίο θα εργαστεί ως αθλητικός διευθυντής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα της Φόρμουλα Ένα. Η ΜακΛάρεν έκανε γνωστό ότι ο Μάικλ θα ενταχθεί στην ανώτατη ομάδα διοίκησης, ενώ θα αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες για την εξέλιξη και την διαχείριση των λειτουργιών εντός πίστας. «Θα φέρει ένα υπέρ πολύτιμο μείγμα εμπειρίας και τεχνογνωσίας στο πιτ-γουόλ μας» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΜακΛάρεν, Μάρτιν Γουίτμαρς, και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστεί εξαιρετικά καλά με το επιτελείο της ανώτατης τεχνικής διαχείρισης, το οποίο πιστεύω ακράδαντα ότι θα γίνει τώρα το πιό δυνατό σε ολόκληρη την Φόρμουλα Ένα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γουίλιαμς είχε ήδη κάνει γνωστό από τον Μάιο πως ο Αυστραλός, ο οποίος είναι 18 χρόνια στη Φόρμουλα Ένα, θα αποτελέσει παρελθόν στο τέλος του έτους. Όμως, σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της είχε γνωστοποιήσει ότι το γκραν πρι της Σιγκαπούρης, το οποίο θα διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, θα είναι ο τελευταίος αγώνας του Μάικλ με την Γουίλιαμς.

Μετά την μετακίνησή του στην ΜακΛάρεν, ο Μάικλ θα εργαστεί στενά με τους οδηγούς της ομάδας, δηλαδή τον Λιούις Χάμιλτον και τον Τζένσον Μπάτον, ο οποίος άρχισε την καριέρα του στην Φόρμουλα Ένα με τη Γουίλιαμς το 2000.