Σίγουρος πως ο φετινός τίτλος ανήκει στον Στόνερ δήλωσε ο Χόρχε Λορένθο που δεν ελπίζει πλέον σε κατάκτησή του μετά το Grand Prix της Αραγονίας. Ο Ισπανός αναβάτης τόνισε αρχικά:  «Νομίζω ότι το Πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Μόνο ο Στόνερ μπορεί να το χάσει, στην περίπτωση που κάτι συμβεί και εύχομαι να μην συμβεί οτιδήποτε.

Συνέχεια ρωτώ τον εαυτό μου γιατί δυσκολευτήκαμε τόσο πολύ στην Αραγονία, έπειτα από το Μισάνο, και είναι δύσκολο να δώσω την απάντηση. Οι Honda των Στόνερ και Πεδρόσα ήταν ταχύτερες από τις δικές μας, Yamaha, όλο το Σαββατοκύριακο. Εξεπλάγην που ήμουν σε θέση να διατηρήσω το ρυθμό μου στον αγώνα.

Βλέποντας τις δυνατότητες των αντιπάλων μας εκπλήσσομαι που η διαφορά μου με τον Στόνερ είναι μόνο 44 βαθμοί. Θα ήταν ωραίο να υπήρχε στην MotoGP μια κατάσταση όπως στην Moto2 όπου σχεδόν όλοι μπορούν να διεκδικήσουν την νίκη και να μάχονται σώμα με σώμα.

Ποιος ξέρει; Ίσως του χρόνου με τις μοτοσυκλέτες των 1000cc να υπάρχει μια παρόμοια κατάσταση και στην MotoGP.»

Όταν ρωτήθηκε για το πως αισθάνεται που "χάνει" τον τίτλο του πρωταθλητή είπε:  «Στο κάτω-κάτω το Νο 1 είναι ένα αυτοκόλλητο στο φέρινγκ της μοτοσυκλέτας. Και φέτος ο Στόνερ το αξίζει».

Πηγή: woop.gr