"Μην επαινείς τη μέρα πριν έρθει το βράδυ”. Με αυτή την απλή φράση ο Σεμπάστιαν Φέτελ αρνήθηκε να μιλήσει για τον τίτλο του πρωταθλητή της F1 πριν ολοκληρωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η νίκη στην Σιγκαπούρη έφερε το νεαρό Γερμανό μια ανάσα από τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του ωστόσο ο ίδιος προτιμά  να περιμένει ως το φινάλε για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. “Πράγματι είμαστε πολύ κοντά στον τίτλο αλλά ας μείνουμε ήρεμοι μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Στατιστικά η νίκη δεν είναι μακρυά αλλά δεν θέλουμε να προκαλέσουμε κάποια ατυχία μιλώντας συνεχώς γι αυτό το θέμα. Προτιμώ να μην επαινέσω τη μέρα μέχρι να έρθει το σκοτάδι” τόνισε ο Γερμανός πιλότος.

Αναφερόμενος στην τελευταία του νίκη στη Σιγκαπούρη τόνισε :”Πρόκειται για ένα πρωτοφανή αγώνα και ιδιαίτερα απαιτητικό τόσο για τους οδηγούς όσο και για τα μονοθέσια. Η επιτυχία λοιπόν σε ένα τέτοιο αγώνα κάνει τη διαφορά όπως και ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος  για αυτή τη νίκη”.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της F1 τον Μπέρνι Έκλεστον κι εδώ να σταματήσει τους αγώνες του ο Φέτελ με την διαφορά που έχει δημιουργήσει , τον φετινό τίτλο δεν τον χάνει  . Ο ίδιος ωστόσο έχει άλλη άποψη . “ Όλη η ομάδα θα συνεχίσουμε προσηλωμένοι ως την τελευταία σημαία στη Βραζιλία. Έχουμε πει ότι είμαστε εδώ για να κερδίζουμε αγώνες κι όταν το πετυχαίνουμε αυτό το πρωτάθλημα είναι θέμα χρόνου να έρθει. Και πραγματικά είμαι υπερήφανος για τις 11 pole positions και τις 9 νίκες που έχουμε κερδίσει ως τώρα και πιστέψτε με έχω εθιστεί τόσο με τις νίκες που θέλω να συνεχίσω έτσι ως το τέλος. Το αυτοκίνητο αντιδρά τόσο καλά που δεν βλέπω τον λόγο να μην συνεχίσω μέχρι το φινάλε με τους ίδιους στόχους”   


Πηγή: Contra.gr