Ελπιδοφόρο ήταν το μήνυμα του Νικόλα Τομπάζη, σχετικά με το σχεδιασμό του μονοθέσιου, που θα εκπροσωπήσει την επόμενη χρονιά στην Formula 1 την Ferrari. Ο Έλληνας επικεφαλής σχεδιασμού της ιταλικής ομάδας, ξεκαθάρισε στην επίσημη ιστοσελίδα πως θα υπάρχει μια πολύ πιο επιθετική προσέγγιση στο νέο αυτοκίνητο, καθώς θεωρεί πως τα τελευταία χρόνια ακολουθήθηκε μια συντηρητική πολιτική στην Scuderia:

«Ελπίζω τα αποτελέσματα να μιλάνε από μόνα τους, όταν παρουσιαστεί το νέο αυτοκίνητο. Μια πιο επιθετική προσέγγιση έχει προκύψει ως αποτέλεσμα της ανάλυσης που πραγματοποιείται από τις ήττες που υπέστη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών η ομάδα.

Συνειδητοποιήσαμε ότι ήμασταν λίγο υπερβολικά συντηρητικοί και είχε κλείσει το μυαλό μας σε κάποιους κλάδους της ανάπτυξης. Έτσι, για το αυτοκίνητό του επόμενου έτους, έχουμε μια πολύ πιο επιθετική προσέγγιση για το aero κομμάτι, που απαιτεί πολύ στενότερη εργασιακή σχέση με εκείνες της ανάπτυξης της δομής του αυτοκινήτου.

Θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο κατά την εξέταση άλλων πτυχών του αυτοκινήτου, αλλά επιτρέπει περισσότερο χώρο για την αεροδυναμική ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο της οριστικοποίησης για τα κύρια συστατικά, τα μεγαλύτερα τμήματα με μια απαίτηση για περισσότερο χρονικό διάστημα παραγωγής. Αυτό αφορά το πλαίσιο, τη γενική διάταξη του αυτοκινήτου, την ανάρτηση και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Μερικά από αυτά τα στοιχεία είναι πλέον στο στάδιο της παραγωγής, ενώ άλλα βρίσκονται στο τελευταίο μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού. Βρισκόμαστε ακριβώς στο κέντρο της ανάπτυξης για τα αεροδυναμικά στοιχεία και είναι δίκαιο να πούμε ότι είμαστε πλέον απόλυτα συγκεντρωμένοι στο νέο αυτοκίνητο».

Επιπλέον, ο Τομπάζης, δήλωσε πως το αφεντικό της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι ήταν έκπληκτος από το σχεδιασμό των αυτοκινήτων, όταν είδε πρώτα το μοντέλο, το οποίο λέει είναι αρκετά διαφορετικό από την τρέχουσα μηχανή.


Πηγή: woop.gr