Το μονοθέσιο της McLaren θα συνεχίσει να οδηγεί ο Τζένσον Μπάτον, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους λίγα 24ωρα πριν από το Grand prix της Ιαπωνίας στην πίστα Σουζούκα.

Ο Μπάτον βρίσκεται στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης και είναι ο μόνος που διατηρεί, έστω και μαθηματικές ελπίδες να στερήσει από τον Σεμπάστιαν Φέτελ τον δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο. Βέβαια, ο Γερμανός χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να τα καταφέρει.

Οι όροι της νέας συμφωνίας (οικονομικοί και χρονική διάρκεια) δεν έγιναν γνωστοί από τη McLaren, αλλά αυτή η ανακοίνωση έδωσε τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Μπάτον να μετακομίζει στη Ferrrari to 2013.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2009 με την Brawn Gp δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την εξέλιξη αυτή: "Ποτέ δεν αισθάνθηκα περισσότερο σαν στο σπίτι μου, απ'ότι στη McLaren. Έχω πετύχει τέσσερις από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας μου με την ομάδα αυτή, μέχρι στιγμής είμαι δεύτερος στη γενική κατάταξη και αισθάνομαι ότι οδηγώ καλύτερα από ποτέ", δήλωσε ο 31άχρονος Βρετανός και πρόσθεσε:

"Αυτά μπορείς να τα πετύχεις μονάχα όταν έχεις το σωστό επίπεδο υποστήριξης και πραγματικά πιστεύω ότι το πάθος για τη νίκη στη McLaren είναι πολύ πιο δυνατό από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Ποτέ δεν έκρυψα τις φιλοδοξίες μου για την επίτευξη νικών και την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος και πιστεύω ότι βρίσκομαι στο κατάλληλο μέρος ώστε να τις υλοποιήσω".

Όσον αφορά τον ομόσταβλο και συμπατριώτη του, Λιούις Χάμιλτον έχει συμβόλαιο με τη McLaren μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν (2012).


Πηγή: Contra.gr