Όσο μικρός και αν φαίνεται ο αριθμός των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν στη χώρα μας τον περασμένο μήνα (6.718), το παράδοξο είναι πως μεταφράζεται σε σημαντική άνοδο των πωλήσεων σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010, καθώς τότε μόλις 5.994 αγοραστές είχαν βάλει το χέρι στην τσέπη.
Από την αρχή του έτους βέβαια το πρόσημο παραμένει αρνητικό (-35,7%), αφού έχουν ταξινομηθεί συνολικά 79.231 αυτοκίνητα έναντι 123.231 το πρώτο εννεάμηνο του 2010. Αν και ικανοποιητική αυτή άνοδος 12,1%, δεν είναι αρκετή για να φέρει χαμόγελα στις ελληνικές αντιπροσωπείες. Πάντως, δεν παύει να είναι η δεύτερη συνεχόμενη άνοδος που καταγράφεται (1,8% τον προηγούμενο μήνα), με όση αισιοδοξία μπορεί να δημιουργεί το γεγονός αυτό.

Στην κορυφή των ταξινομήσεων τώρα, τον περασμένο μήνα πρώτη εταιρεία ήταν η Toyota με 9.318 ταξινομήσεις (11,8%), ενώ το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν το Opel Corsa για ακόμη μία φορά, φέρνοντας τη γερμανική εταιρεία στη δεύτερη θέση του πίνακα ταξινομήσεων. Στην τρίτη θέση έμεινε η VW, που κατέγραψε 7.427 ταξινομήσεις, καταλαμβάνοντας το 9,4% της συνολικής πίτας. Τη δεκάδα συμπληρώνουν για μία ακόμη φορά οι Ford, Nissan, Fiat, Hyundai, Skoda, Citroen και Peugeot, που από την αρχή του έτους έχουν μετακινηθεί ελάχιστα στον σχετικό πίνακα, δείχνοντας πως οι προτιμήσεις του κοινού δύσκολα αλλάζουν.

Πηγή: cityauto.gr