Ο Μίκαελ Σουμάχερ κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες απώλειες ανθρώπων σε Indycar και motogp, οι οποίες συγκλόνισαν τους φίλους των μηχανοκίνητων αθλημάτων. Κι ο Γερμανός το είπε πολύ απλά πως είναι η μοίρα όσων αγωνίζονται σε αυτά!

«Αν κάτι πρόκειται να συμβεί, αυτό είναι που αποκαλώ μοίρα, και η μοίρα είναι κάτι με το οποίο όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι», ανέφερε ο εφτά φορές πρωταθλητής της φόρμουλα 1. «Με έχουν αγγίξει όσα συνέβησαν με τους δύο οδηγούς, αλλά δυστυχώς, πρέπει να πούμε πως αυτή είναι η ζωή», πρόσθεσε!

Η μακαριότητα με την οποία αντιμετώπισε τους θανάτους του Γουέλντον και του Σιμοντσέλι, προκαλεί απορίες. Παρ' όλα αυτά, αν δεν γνωρίζει ο Σούμι, τότε ποιός; «Η ύπαρξη απόλυτης ασφάλειας είναι απίθανη», ανέφερε. «Δεν νομίζω πως όταν οδηγούμε, σκεφτόμαστε ότι θέτουμε τον εαυτό μας σε κατάσταση κινδύνου. Όταν πιέζουμε τα αυτοκίνητά μας στο όριο, τότε αισθανόσαστε άνετα με αυτό», εξήγησε επιπροσθέτως.

Ο Φερνάντο Αλόνσο από την πλευρά του, αναφέρθηκε επίσης στους δύο θανάτους. «Δεν σε επηρεάζει όταν οδηγείς. Σε επηρεάζει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ήταν θλιβερές μέρες», ανέφερε ο Ισπανός, επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής. «Η αγάπη και η αδρεναλίνη που έχεις όταν οδηγείς, μπλοκάρουν το ρίσκο. Είδα το δυστύχημα του Νταν επανειλημμένα και ήμουν σοκαρισμένος για δυο - τρεις μέρες. Για τον Μάρκο, το έβλεπα ζωντανά, παρακολουθούσα τον αγώνα.. Δεν πίστευα πως αυτό συνέβαινε», πρόσθεσε ο Αλόνσο...

Πηγή: Contra.gr