Ο επικεφαλής της Renault, Ερίκ Μπουγιέ αποκαλύπτει πως δε γνωρίζει ακόμη πότε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα θα είναι είναι διαθέσιμος και παραδέχεται ότι βρίσκεται σε σκέψεις αναφορικά με το μέλλον του Πολωνού. Η κατάσταση του Κούμπιτσα, ο οποίος υποβλήθηκε σε πέντε εγχειρήσεις μετά από σοβαρό αγωνιστικό ατύχημα που είχε το Φεβρουάριο, βελτιώνεται σταθερά, ο τραυματισμός ωστόσο στο δεξί χέρι δεν του επιτρέπει ακόμα να οδηγήσει στον εξομοιωτή ή το μονοθέσιο.

Η διορία που είχε δοθεί στον Κούμπιτσα  μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου έχει ήδη τελειώσει και ο χρόνος πιέζει τον επικεφαλής της Renault καθώς το πρωτάθλημα βρίσκεται κοντά στο τέλος του και οι περισσότερες ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει το οδηγικό δίδυμο που θα τις εκπροσωπήσει του χρόνου.

Η πλευρά του Πολωνού πιλότου από την άλλη θεωρεί σίγουρη την επιστροφή του στην ενεργό δράση, χωρίς όμως να δίνει στη Renault μία σαφή ημερομηνία.

«Πρέπει να εκτιμήσουμε τις επιλογές μας και ακόμα περιμένουμε τον Ρόμπερτ να έρθει και να μας πει ότι μπορεί να ξεκινήσει δοκιμές. Η τελευταία πληροφορία που έχω είναι ότι θα πρέπει να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε πως θα γίνει η επιστροφή του καθώς δεν πιστεύω ότι μπορεί να γυρίσει στις επόμενες μέρες. Μπορεί σε κάποιες βδομάδες, πάντως όχι μέρες. Το ξέρω ότι είναι πολύ αισιόδοξοι και χαίρομαι για αυτό, γιατί είμαι ο πρώτος που εύχεται ο Ρόμπερτ να επιστρέψει αλλά κανείς δε ξέρει. Δεν έχουμε ακόμα καμία ιατρική αναφορά και κανένας δεν τον έχει δει να οδηγάει σε υψηλές ταχύτητες. Μέχρι να γίνει αυτό και να έχουμε την επιβεβαίωση δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Και πρέπει, δυστυχώς, να σκεφτόμαστε και την προοπτική να μην τον έχουμε πίσω μαζί μας», ήταν οι δηλώσεις του Μπουγιέ.

Πηγή: contra.gr