Δεν υπάρχουν μόνο μικρομεσαία υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά και μεσαία SUV. Όπως για παράδειγμα το τετρακίνητο Audi Q5 hybrid quattro, το οποίο μόλις έφθασε στη χώρα μας. Συνδυάζει τον κινητήρα βενζίνης 2.0 TFSI που μαζί με το ηλεκτρικό μοτέρ των 45 hp και ροπής 211 Nm, αγγίζει τη συνολική ισχύ των 245 hp και τα 480 Νm ροπής. Με το 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων tiptronic, κάθε αλλαγή σχέσης πραγματοποιείται με την ελάχιστη δυνατή διακοπή της ροής ισχύος.

Με την παράλληλη λειτουργία των δύο μοτέρ, η μέση κατανάλωση είναι μόλις 6,9 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 159 γρ./χλμ. Ωστόσο είναι και σβέλτο, με επιτάχυνση 7,1 δευτ. και τελική ταχύτητα 222 χλμ./ώρα.

Ξεχωρίζει από τους τροχούς αλουμινίου 19 ιντσών, τις επιγραφές Hybrid, την ενιαία τραπεζοειδή μάσκα σε μαύρο γυαλιστερό και τις χρωμιωμένες απολήξεις εξάτμισης.

Εσωτερικά φέρει ένδειξη ισχύος στον πίνακα οργάνων, κεντρική έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών με ένδειξη ροής ενέργειας και διακόπτη εκτεταμένης ηλεκτρικής λειτουργίας στη κεντρική κονσόλα.

Φουλ σε εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης προσφέρεται προς 59.900 ευρώ.

Πηγή: sport-fm.gr