Με απόφαση της Επιτροπής Ράλι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA, το Ράλλυ Ακρόπολις 2012 θα είναι ο ένας από τους συνολικά έξι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι που θα υποδεχτούν την κατηγορία WRC Academy.   
To Ράλλυ Ακρόπολις, έκτος γύρος του πρωταθλήματος για το 2012, επιπλέον θα προσμετρά στο πρωτάθλημα της κατηγορίας «παραγωγής» PWRC. Ωστόσο, η επιλογή της Ελλάδας για τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου του WRC Academy ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος θεσμός κατά τη σύστασή του (2011) είχε 20 συμμετοχές.   

Ήδη με την οριστικοποίηση του ημερολογίου η ελληνική Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε πως θα υποστηρίξει όποιον Έλληνα αγωνιζόμενο συμμετάσχει στο Ράλλυ Ακρόπολις με αυτοκίνητο της κατηγορίας (Ford Fiesta R2 προετοιμασμένο από την M-Sport με ελαστικά Pirelli), με τις λεπτομέρειες σχετικά να ορίζονται στο προσεχές διάστημα.   

Υπενθυμίζεται ότι το WRC Academy αποτελεί το «φυτώριο» των αυριανών οδηγών WRC, αφού δίνει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με κόστος χαμηλότερο αυτού των υπόλοιπων κατηγοριών, αλλά και με χρηματικό έπαθλο της τάξης των 500.000 ευρώ για τον πρωταθλητή!   

Το 58ο Ράλλυ Ακρόπολις του 2012 , θα διεξαχθεί 24-27 Μαΐου, και θα έχει πάλι επίκεντρο το Λουτράκι.Πηγή: sport-fm.gr