Αίσιο τέλος είχαν οι συζητήσεις της HRT (Hispania Racing Team) με τον Πέντρο ντε Λα Ρόσα. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τα επόμενα δύο χρόνια. Η HRT μετά την μετακόμιση των εγκαταστάσεων της στη Βαλένθια (πλην του τεχνικού της τμήματος) συνεχίζει να… επιμένει Ισπανικά διαλέγοντας έναν έμπειρο, «ντόπιο» πιλότο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η HRT ο ντε Λα Ρόσα αποτελούσε διακαή πόθο για την ομάδα.

O 40χρονος Ισπανός πιλότος επιστρέφει στις πίστες και την ενεργό δράση από το 2012. Την χρονιά που πέρασε ήταν δοκιμαστής της Pirelli ενώ από τον Μάρτιο του 2009 ανήκε στο δυναμικό της McLaren Mercedes ως τρίτος οδηγός της. Η ομάδα του Γουόκινγκ, όπως αναφέρει η HRT, συνετέλεσε με τη συγκατάθεσή της, στην επίτευξη της συμφωνίας.

Η HRT θα είναι ο πέμπτος σταθμός στην αγωνιστική καριέρα του Ισπανού πιλότου μετά τις Arrows, Jaguar, McLaren και Sauber.

Μέχρι στιγμής ο ντε Λα Ρόσα έχει εκκινήσει σε 86 GP και έχει συγκεντρώσει 35 βαθμούς.

Το 2010 με τη Sauber κατετάγη 17ος έχοντας έξι βαθμούς.

Σημαντικό βήμα στην αγωνιστική του καριέρα χαρακτήρισε τη συμφωνία του με τη HRT ο 40χρονος Ισπανός πιλότος και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει αυτή τη νέα πρόκληση.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην αγωνιστική μου καριέρα και από τα πιο σοβαρά σκεπτόμενα που έχω πάρει. Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση αναφορικά με την ωριμότητα και είμαι έτοιμος να λάβω αυτή την πρόκληση που μου δίνει μεγάλο κίνητρο».

Πηγή: naftemporiki.gr