Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ρόμπερτ Κούμπιτσα στην ενεργό δράση μετά το σοβαρό του ατύχημα τον περασμένο Φεβρουάριο φαίνεται ότι θα αργήσει λίγο ακόμα. Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Renault, ο Πολωνός οδηγός ενημέρωσε την ομάδα ότι δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει από την αρχή της επόμενης σεζόν και έτσι η επιστροφή του στις πίστες ίσως καθυστερήσεις περισσότερο απ' όσο όλοι περίμεναν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Renault:

"Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα ενημέρωσε σήμερα τη Lotus Renault GP ότι, παρότι έχει ξεκινήσει εντατικό πρόγραμμα προπόνησης, είναι πολύ νωρίς ακόμα για εκείνον να δεσμευτεί ότι θα οδηγήσει στο πρωτάθλημα του 2012.

Η πρόοδος του Ρόμπερ παραμένει εντυπωσιακή -μπορεί πλέον να περπατήσει ελεύθερα και να κουνά το χέρι και τον αγκώνα του- αλλά αισθάνεται ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επιστρέψει σε πλήρη φόρμα. Η Lotus Renault GP παραμένει δεσμευμένη στο να βοηθήσει τον Ρόμπερτ όσο γίνεται περισσότερο στη διαδικασία αποκατάστασης. Ένα μονοθέσιο δοκιμών είναι έτοιμο και τον περιμένει, όπως και ένα πλήρωμα.

Φυσικά ο Ρόμπερτ θα παραμείνει μέλος της οικογένειας της Lotus Renault GP το 2012 και ήδη μέσω του μάνατζέρ του έχει ξεκινήσει συνομιλίες για την επέκταση του συμβολαίου του για την επόμενη σεζόν. Παρότι απογοητευμένη από αυτά τα νέα, η Lotus Renault GP θα αρχίσει να εξετάζει τις επιλογές της και θα αξιολογήσει τον πιο κατάλληλο υποψήφιο για να ξεκινήσει να οδηγεί από τις πρώτες δοκιμές του 2012. Για άλλη μια φορά τα μέλη της Lotus Renault GP εύχονται στον Robert πλήρη και ταχεία ανάρρωση και όπως λέμε: ‘“Szybkiego powrotu do zdrowia” - γίνε γρήγορα καλά, φίλε μας».

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα από την πλευρά του δήλωσε: «Αν και δούλεψα πάρα πολύ σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες, έφτασα στο συμπέρασμα ότι δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι θα είμαι έτοιμος στο ξεκίνημα της σεζόν του 2012. Ενημέρωσα την ομάδα για την κατάσταση. Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά η πιο λογική.

Επίσης, γνωρίζω ότι η LRGP πρέπει να προετοιμαστεί για του χρόνου, οπότε η επέκταση των προθεσμιών δεν θα ήταν σωστή. Σε προσωπικό επίπεδο η ανάρρωσή μου είναι πολύ ενθαρρυντική και οι γιατροί μου παραμένουν εντυπωσιασμένοι. Απλώς χρειάζομαι λίγο περισσότερο χρόνο καθώς θέλω να είμαι 100% έτοιμος προτού δεσμευτώ σε κάτι που να έχει σχέση με την οδήγηση.

Τέλος, λυπάμαι που δεν έχω προσφέρει αρκετά νέα και δεν έχω εμφανιστεί στις εφημερίδες και ευχαριστώ τους φίλους μου στα μέσα ενημέρωσης που κατάλαβαν ότι αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για εμένα να αντιμετωπίσω την πιο δύσκολη περίοδο στη ζωή μου».


Πηγή: woop.gr