Ο Σεμπαστιέν Οζιέ θα συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα στη Volkswagen μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών. Ο Γάλλος οδηγός αποτελεί σημαντική ενίσχυση για την Γερμανική ομάδα ενόψει της εισόδου της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι το 2013. Ο Οζιέ αποδεσμεύτηκε πριν μερικές ημέρες από τη Citroen, αν και είχε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, για χάρη του Μίκο Χίρβονεν που θα τρέχει από την επόμενη χρονιά μαζί με τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Λεμπ στην Γαλλική ομάδα.

Ο Οζιέ αναμένεται να συνδράμει σημαντικά στην εξέλιξη του Polo R WRC, του αυτοκινήτου με το οποίο η VW θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι.

Ο Γάλλος θα έχει χρόνο στη διάθεσή του καθώς το 2012 θα είναι εκτός πρωταθλήματος μιας και η VW θα τρέξει το 2013. Ενδεχομένως του χρόνου να συμμετάσχει σε κάποιους αγώνες, αυτούς που θα επιλέξει η ομάδα για να προετοιμαστεί ενόψει της εισόδου της στο θεσμό το 2013.

«Η Volkswagen είναι η νούμερο ένα στην Ευρώπη και θα γίνει νούμερο ένα στον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι θα αγωνιστούν με σκοπό να εξασφαλίσουν τον τίτλο στο WRC. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας από το ξεκίνημά της», δήλωσε ο Σεμπαστιέν Οζιέ.

Πηγή: naftemporiki.gr