Από το θαλασσί και το κίτρινο πιο να διαλέξω; Το ερώτημα κάθε άλλο παρά ρητορικό είναι, μετά την καταπληκτική δουλειά που έκανε η εταιρία βελτιώσεων CoverEFX πάνω σε δύο MINI John Cooper Works [JCW] στα οποία έδωσε ακόμη δυναμικότερη εξωτερική εμφάνιση (με σημαντικές παρεμβάσεις) και ακόμη μεγαλύτερη ιπποδύναμη.  Το πρώτο από τα δύο Mini JCW διαθέτει ένα φωτεινό κίτρινο περιτύλιγμα αυτοκόλλητου βινυλίου για το αμάξωμα και γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα για την επένδυση διαφόρων λεπτομερειών, όπως είναι η μάσκα, οι προβολείς, οι θόλοι των τροχών και η νέα , τεράστια, αεροτομή οροφής. 

Το βρετανικό μίνι έχει εξοπλιστεί με ανάρτηση Bilstein B14 (κάτι που σημαίνει ακόμη χαμηλότερο αμάξωμα) και νέες ζάντες 17-ιντσών αλουμινίου από την OZ Racing που «φορούν» ελαστικά της Toyo διάστασης 205/40-17. Η βελτιστοποίηση του λογισμικού και μια νέα χειροποίητη σπορ εξάτμιση αυξάνουν την απόδοση του τετρακύλινδρου turbo κινητήρα έως τα 234 άλογα. Όταν στην εργοστασιακή του έκδοση το Mini JCW αποδίδει 211 άλογα. 

Το δεύτερο Mini JCW δια χειρός της CoverEFX ακολουθεί την ίδια ακριβώς λογική στην εξωτερική του εμφάνιση, με μόνη – αλλά βεβαίως σημαντική- αλλαγή αυτή που αφορά στο χρώμα, το οποίο είναι θαλασσί. Ή αν θέλετε "Στρουμφ Blue" , όπως το ονομάζει η ίδια η βρετανική εταιρία βελτιώσεων. 

Οι μηχανικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ένα κιτ ανάρτησης Bilstein B16 και μια νέα αντιστρεπτική 17 mm της H&R. Με τις διάφορες βελτιώσεις που έχουν γίνει στον κινητήρα (συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων εκκεντροφόρος Schrick, και νέα σπορ εξάτμιση) η απόδοση του κινητήρα έχει φθάσει τους 236 ίππους. 

Στο εσωτερικό και τα δύο διαθέτουν αγωνιστικό roll cage αλλά και bucket καθίσματα της Recaro. 

Πηγή: sport24.gr