Επιστρέφει το 2012 στη Φόρμουλα Ενα ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Φινλανδός πιλότος, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2007 με τη Ferrari, μετά από δύο χρόνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, επιστρέφει στη Formula, καθώς συμφώνησε με τη Lotus-Renault σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Formula1, ύστερα από διακοπή δύο ετών. Είμαι ευγνώμων στην Renault, για την ευκαιρία που μου έδωσε. Ο χρόνος που πέρασα στο WRC ήταν χρήσιμος για την καριέρα μου, ως οδηγός, αλλά δεν μπορώ να κρύψω πως η θέληση μου να επιστρέψω στην F1, ήταν τεράστια.», είπε ο Ραϊκόνεν και συμπλήρωσε:

«Ήταν μία εύκολη απόφαση να επιστρέψω με την Renault, καθώς έχω εντυπωσιαστεί από τις φιλοδοξίες της ομάδας. Τώρα ανυπομονώ να παίξω σημαντικό ρόλο στο να πιέσω την ομάδα για την καλύτερη θέση στο γκριντ».

Ικανοποιημένος είναι και ο πρόεδρος της Renault, Τζέραρντ Λόπες. Ο ίδιος δήλωσε με την σειρά του, πως στόχος της ομάδας είναι να γυρίσουν σελίδα με πιο ανταγωνιστικές εμφανίσεις.

«Όλη τη χρονιά λέγαμε πως η ομάδα μας θα γυρίσει σελίδα. Στα… παρασκήνια έχουμε δουλέψει πολύ για να δημιουργήσουμε καλές υποδομές, ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε σε υψηλό επίπεδο.

Η ανακοίνωση της επιστροφής του Κίμι, μας κάνει ακόμη πιο ισχυρούς υποψήφιους για το μέλλον. Φυσικά, όλοι ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή», ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας.

Ο Ραϊκόνεν εγκατέλειψε το πρωτάθλημα της Formula1 το 2009, για το WRC, έχοντας πανηγυρίσει μόνο έναν Παγκόσμιο τίτλο, το 2007 με την Ferrari και τώρα επιστρέφει δυναμικά.


Πηγή: woop.gr