Μετά την ανακοίνωση του Κίμι Ραικόνεν, τα δεδομένα στη Renault για τον δεύτερο οδηγό που θα πλαισιώσει τον Φινλανδό, αλλάζουν τάχιστα. Αν και ομάδα του Ενστοουν έχει συμβόλαιο σε ισχύ για έναν ακόμη χρόνο με τον Βιτάλι Πετρόφ, ο Ερίκ Μπουγέ, επικεφαλής της, δήλωσε ότι η θέση του δεύτερου πιλότου παραμένει ανοικτή. Επιπλέον τόνισε σήμερα ότι η Renault δε μπορεί να αποκλείσει τον Ρόμπερτ Κουμπίτσα, έχοντας την παραμικρή υποψία ότι θα είναι σε θέση να οδηγήσει.

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Θα πρέπει να κάτσω και να συζητήσω με τον Ρόμπερτ και τον μάνατζερ του για το ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του. Επιβεβαιώσαμε σήμερα τον Κίμι και θα επιβεβαιώσουμε τη δεύτερη θέση όταν θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε», δήλωσε ο Μπουγέ στο Autosport, διευκρινίζοντας ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί αρκετά σύντομα. Σε ό,τι αφορά στον Πετρόφ η μάνατζερ του Οκσάνα Κοζατσένκο αποκάλυψε σήμερα ότι τους έχει δοθεί ένα διάστημα 10 ημερών προκειμένου να αποφασίσουν αν ο Ρώσος θα παραμείνει στην ομάδα ή όχι.

«Μετά την ανακοίνωση της σημερινής απόφασης, μου δόθηκε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κυριολεκτικά δέκα ημερών. Εχουμε μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου να αποφασίσουμε αν ο Βιτάλι θα μείνει ή θα φύγει». Ηδη μέσα στην εβδομάδα η εκπρόσωπος του Πετρόφ αναμένεται να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις στο Ενστοουν προκειμένου να ξεκινήσει τις συζητήσεις με τα στελέχη της Βρετανικής εταιρείας.

Πηγή: Naftemporiki.gr