Ο αρχισχεδιαστής της Audi, ο Walter de Silva, επιβεβαίωσε πως η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει το Q6, το αντίπαλον δέος της BMW X6, ενώ εκκρεμεί ακόμα η απόφαση για το Q4. O επικεφαλής του τμήματος σχεδιαστής της Audi, o περίφημος Walter de Silva, επιβεβαίωσε πως η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει το μοντέλο που θα «κονταροχτυπηθεί» με τη BMW X6. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα λανσάρουμε οπωσδήποτε ένα περισσότερο σπορ crossover μοντέλο, το οποίο θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα Q7 καιQ5». Περισσότερες πληροφορίες δεν έδωσε ούτε για το όνομα, ούτε για το πότε το νέο μοντέλο θα πάρει σάρκα και οστά.

Η λογική λέει πως το αυτοκίνητο θα ονομάζεται Q7 και πως θα πατά στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και για τα VW Touareg / Porsche Cayenne. Οι κινητήρες του θα προέρχονται από τα Q5 και Q7, ενώ, φυσικά, το παρόν θα δώσει το σύστημα τετρακίνησης Quattro. Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η ύπαρξη και υβριδικής έκδοσης στη γκάμα του Q6.

O de Silva είπε, τέλος, πως ακόμα μένει να αποφασιστεί αν η Audi θα φτιάξει ένα μικρότερο SUV, με πιθανότερο όνομα Q4, το οποίο θα μπει σφήνα ανάμεσα στα Q5 και Q3, ώστε να ανταγωνιστεί την Χ4 που έχει επιβεβαιωθεί από την BMW για το 2014.


Πηγή: autotriti.gr