Το θέμα των νέων κινητήρων που θα λανσαριστούν από το 2014 στη Formula 1 απασχολεί όλες τις ομάδες και αυτές που είναι κατασκευαστές και εκείνες που θα τους προμηθευτούν. Ηδη, τα τεχνικά τμήματα έχουν ξεκινήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τη σχεδίαση και εξέλιξη των κινητήρων προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Η Mercedes-Benz είναι από τους πρώτους κατασκευαστές που δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει πολύ σύντομα τις δοκιμές του νέου μοτέρ. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι φόβοι από τους τεχνικούς υπεύθυνους των ομάδων ότι ο ήχος της νέας γενιάς κινητήρων θα είναι διαφορετικός και ξεφεύγει από αυτόν που μέχρι πρότινος αποτελούσε την ταυτότητα την Formula 1.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι νέοι κινητήρες θα είναι V6 (αντί για V8 που ισχύει μέχρι σήμερα), υπετροφοδοτούμενοι, χωρητικότητας 1.600 κ.εκ., με μία τουρμπίνα και όριο περιστροφής τις 15.000 σ.α.λ. Η Mercedes-Benz φαίνεται πως θα έχει σύντομα έτοιμη μια πρώτη εκδοχή της νέας γενιάς κινητήρων, χωρίς όμως να αναφέρει την ακριβή ημερομηνία.

«Οι κινητήρες έχουν υψηλό όριο στροφών. Δε μπορείς να έχεις τη μέγιστη ροή καυσίμου κάτω από τις 10.500 σ.α.λ. και το μέγιστο όριο είναι 15.000 σ.α.λ.», δήλωσε ο Αντι Κόουελ, επικεφαλής μηχανικής της Γερμανικής εταιρείας.

Πηγή: naftemporiki.gr
TAGS