Ο Κάρλο Πέρνατ, γνωστός μάνατζερ στα MotoGP, τόνισε ότι είναι επικίνδυνο να συνυπάρξουν οι δύο μοτοσυκλέτες. Ένα ερώτημα που βασανίζει πολλούς αναβάτες, αλλά και όσους ασχολούνται με τα MotoGP είναι πως πρόκειται να είναι τα δεδομένα στην πίστα την επόμενη χρονιά, όταν οι πρωτότυπες μοτοσυκλέτες και αυτές της κατηγορία "CRT" συνυπάρχουν σ' αυτή.

Οι απόψεις, όπως είναι φυσιολογικό, διίστανται με πολλούς από το άθλημα να είναι υπέρ αυτής της επιλογής και άλλους όχι.

Ο Κάρλο Πέρνατ, γνωστός μάνατζερ και πρώην του Καπιρόσι, δήλωσε ότι υπάρχουν κίνδυνο με την συνύπαρξη ενώ τόνισε και μερικά θετικά από αυτή την επιλογή.

Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Το μέλλον του MotoGP είναι πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι η προσθήκη των μοτοσυκλετών “CRT” θα φέρει προβλήματα, τόσο σε ό,τι αφορά το σπορ καθαυτό όσοι και σε ό,τι αφορά την ασφάλεια. Η κατηγορία “CRT” δεν έχει να κάνει με τις αλλαγές που έγιναν το 2002 με τους τετράχρονους κινητήρες. Με τα 500cc μπορούσες να ανέβεις στο βάρθο, όπως έκανε ο Καπιρόσι στο Motegi.

Όμως αυτό δεν θα συμβεί με τις “CRT”. Αυτές οι μοτοσυκλέτες θα χάνουν 3-4 δευτερόλεπτα στον γύρο και αυτό θα δημιουργήσει δύο χωριστές κατηγορίες, μία στην οποία θα ανήκουν οι 12 πρωτότυπες μοτοσυκλέτες και μία στην οποία θα ανήκουν οι “υβριδικές” που θα βασίζονται σε μοτοσυκλέτες παραγωγής.

Μπορούμε να φανταστούμε τα προβλήματα από τις δοκιμές. Ο Στόνερ ήδη θυμώνει όταν παρεμποδίζεται, πόσο μάλλον τώρα. Οι πιο αργοί αναβάτες θα ντουμπλάρονται πριν το τέλος του αγώνα και αυτό θα έχει επιπλέον κινδύνους εξαιτίας της διαφοράς στην απόδοση.

Επίσης θα απαξιωθούν οι οδηγοί. Τώρα οι Στόνερ, Λορένθο, Πεδρόσα, Ρόσι αλλά και οδηγοί των superbikes όπως οι Μπιάγκι, Τσέκα και Μελάντρι, παίρνουν περίπου 1,000,000 ευρώ. Η πλειονότητα των οδηγών του MotoGP παίρνει λιγότερα, νομίζω ότι ο Ντοβιτσιόζο θα λαμβάνει τα μισά. Έτσι μειώνεται η αξία των αναβατών. Είναι δύσκολοι καιροί για τους οδηγούς.

Το μέλλον είναι ότι οι εταιρείες θα δίνουν μόνο τον κινητήρα, όμως η μετάβαση στην νέα κατάσταση θα είναι οδυνηρή, δύσκολη ακόμα και επικίνδυνη. Πάντως πιστεύω μπορούμε να συγχωνεύσουμε τις δύο κατηγορίες μόλις σε ένα Σαββατοκύριακο».


Πηγή: woop.gr